Speltips, Sverige – Norge 16/8: Grannfejd i damernas kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 15 August 2016

Det står en nordisk grannfejd på schemat i handbollens kvartsfinaler. Sverige tar sig an storfavoriten Norge, men hoppet är tack och lov det sista som överger en. Kan Sverige skrälla?

Den olympiska handbollsturneringen för damer går in i sin mest kritiska fas – nämligen slutspelet. Det svenska landslaget tog sig vidare efter att ha sett väldigt starka ut i gruppspelet, åtminstone stundtals.

I andra stunder har laget sett lite väl skakigt ut, inte minst defensivt. Målvakterna har ännu inte kommit in i turneringen på allvar och det svenska försvarsspelet känns fortsatt håglöst. Så här långt har det kompenserats med hjälp av ett bra anfallsspel, men nu behöver laget steppa upp på samtliga fronter för att hålla medaljdrömmen vid liv.

I kvartsfinalen väntar en nordisk grannfejd. För motståndet står inga mindre än Norge, regerande OS-, VM- och EM-mästare. Det är helt enkelt det klart bästa landslaget på 2010-talet på damsidan. Å andra sidan är laget inte omänskligt bra och om alla bitar – då menar vi verkligen alla bitar – faller på plats kan det här bli en trevlig svensk tisdagskväll ändå. Det vågar vi hoppas på.

Ett snäpp för hög lina

Förtom en snöplig förlust mot värdnationen Brasilien i premiären har det norska laget imponerat även under den här turneringen. Laget har tagit komfortabla segrar mot Spanien, Angola och Montenegro. I den sista och tämligen obetydliga gruppspelsmatchen mot Rumänien blev det visserligen bara en uddamålsseger, men Norge ser fortsatt tunga ut.

Vår känsla är dock att matchen mot Sverige har möjligheter att bli ganska jämn. Även om Norge får gälla som väldigt klara favoriter tror vi inte att det här kommer rasa fullkomligt för Sverige. Så här långt har Norge gjort 28, 27, 30, 28 och 28 mål i sina matcher. Det finns egentligen ingenting som talar för att de skulle göra fler i den här matchen, trots att det svenska försvars- och målvaktsspelet sett aningen darrigt ut.

Med allt det här i åtanke är det anmärknignsvärt på vilken nivå Betway  valt att lägga sin mållina inför matchen. Norge under 30,5 mål ger hela 1,85 gånger pengarna. Det är alltså okej att de gör hela 30 mål och spelet sitter ändå. Med andra ord finns det helt enkelt en klar övertro till mål. Vi synar därmed spelet med gott självförtroende. Betway har för övrigt en unik bonus på 1 500 kronor för våra kunder. Registrera dig här!

Speltips:

Speltips:  Norge under 30,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  22:00, tisdag 16/8
TV:   tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: