14 juni 2017 Montenegro Sverige handboll speltips EM-kval

Speltips, Sverige – Tyskland 7/8: Herrarnas tuffa premiär

OS-turneringen i handboll smyger igång under söndagen och Sverige stöter på ett tufft motstånd direkt i premiären. De regerande EM-mästarna Tyskland hoppas plocka en vinst mot ett orutinerat svenskt landslag.

Då är det äntligen dags för det svenska herrlandslaget i handboll att kliva in i OS-turneringen. Det är inte vilken motståndare som helst som väntar i öppningsmatchen. På andra planhalvan står nämligen de regerande Europamästarna Tyskland, som tillhör en av de stora favoriterna inför turneringen.

Sverige å sin sida är en ständig outsider och kan – om alla bitar faller på plats – bli ett hot när det väl drar ihop sig. Då krävs dock att flertalet spelare närmar sig maxprestationer och på allvar slår igenom på landslagsnivå. Laget består nämligen av hela sju debutanter.

Det har nämligen varit en del skadebekymmer som präglat laguttagningen inför OS-turneringen. Nyckelspelare som Jonas Källman och Niclas Ekberg finns dessvärre inte med i truppen på grund av skador. Endast sju spelare finns kvar från den OS-trupp som knep ett silver i London 2012. De många OS-debutanterna måste helt enkelt imponera direkt om det ska bli ett svenskt mästerskap värt att minnas.

Tyskarna får gälla som favoriter

Att möta Tyskland i öppningsmatchen kan både ses som en för- och nackdel. Det finns en chans att tyskarna ännu inte blivit varma i kläderna och att Sverige därigenom kan ta dem lite på sängen. Å andra sidan är scenariot precis likadant för Sverige, som visserligen haft en lång uppladdning tillsammans hela truppen.

Tyskarna tillhör favoriterna till att plocka hem OS-guldet. Laget är heta efter januari månads EM-vinst, en framgång som gjutit ytterligare mod i ett redan bra lag. Tyskarna plockade hem EM-titeln efter att ha slagit Spanien i överlägsen stil i den EM-final som av många kallats en av de sämsta någonsin, mycket beroende på spanjorernas usla insats.

I vår värld måste Tyskland ses som klara favoriter i OS-premiären mot Sverige. Inte nog med att laget är snäppet bättre spelare för spelare, de har också ett betydligt mer rutinerat och sammansvetsat lag än Sverige. Hos bet365 får vi 1,71 gånger pengarna för den raka tyska segern och det är åtminstone en halv tiondel för högt. Vi synar.

Speltips:

Speltips:  Tyskland vinner
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:30, söndag 7/8
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 11%
2: 58%
Över 50,5 mål: 50%
Under 50,5 mål: 53%