Handboll OS damer

Speltips, Sydkorea – Sverige 8/8: Första riktiga testet för Sverige

Det blev en mycket enkel seger i OS-premiären mot Argentina, men nu blir det andra bullar för det svenska damlandslaget i handboll. I match nummer två väntar Sydkorea, ett betydligt tuffare motstånd.

OS-handbollen fortsätter för Sverige och i den andra matchen i turneringen väntar det första riktiga testet. Argentina blev som väntat en riktig mumsbit i premiären – seger med 10 bollar till slut – men att ta sig an Sydkorea blir betydligt tuffare.

Å andra sidan är Sydkorea ett lag som Sverige ska slå, åtminstone om de har för avsikt att ta sig långt i den här turneringen. Hos spelbolagen har Sverige tillskrivits favoritskapet och frågan är om inte 2,62 gånger pengarna på den raka sydkoreanska segern är lite högt? Känslan är att det kan bli en jämn match nämligen.

Vinsten i premiären, totalt 31-21, mot Argentina ger en viss arbetsro till Sverige. Visserligen är Argentina ett så pass svagt lag att de troligen kommer att förlora samtliga sina matcher i gruppspelet, men att vinna med tio bollar är ändå ok.

En lite tätare match att vänta

Sydkorea å sin sida förlorade sin OS-premiär mot Ryssland. Det ska nämnas att ryssarna är ett väldigt starkt lag som prenumererat på en plats långt fram i de senaste VM-, EM- och OS-turneringarna. Det är helt enkelt ingenting att gräva ner sig för. Matchen slutade 30-25 till Ryssland.

Nu är det därmed press på Sydkorea inför match nummer två. Ytterligare en förlust skulle innebära att laget befinner sig i en ansträngd situation, något man gärna undviker. Känslan är att Sydkorea har goda möjligheter att åtminstone hota Sverige, men vi tror inte på någon sprudlande tillställning.

Det är allmänt känt att svenskorna är mycket välorganiserade och att det stabila, solida försvarsspelet är en stor del av matchplanen. Sydkorea använder sig av en liknande stil och därför är ett något tätare spel att vända i den här matchen.

Det starka svenska försvarsspelet bör begränsa de sydkoreanska möjligheterna att göra en massa mål. Därför spelar vi Sydkorea under 27,5 mål till 1,90 gånger pengarna hos Betway. Sverige släpper sällan in fler mål än så, något som talar för vårt spel.

Speltips:

Speltips:  Sydkorea under 27,5 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, måndag 8/8
TV:      
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 11%
2: 55%
Över 55,5 mål: 50%
Under 55,5 mål: 54%