1 januari 2017 Everton Manchester United

Speltips inför Ajax – Manchester United 24/5: Europa League-final på Friends Arena

Den efterlängtade Europa League-finalen på Friends Arena är – snart – här! Göra upp om titeln ska Ajax och Manchester United, som båda suktar efter en Europaskalp… Speltips, odds och de preliminära startelvorna får ni, som alltid, del av här.

Vilken match! På svensk mark! Givetvis hade det varit ännu mäktigare om Zlatan Ibrahimovic hade kunnat spela för Manchester Uniteds del, men nu missar han, som bekant, matchen och flera månader framöver med en knäskada.

Manchester United har lagt alla ägg i Europa League-korgen sedan länge tillbaka; lämnade seriespelet helt åt sidan och satsat fullt ut här. Detta för att man, vid händelse av en vinst här, får spela Champions League nästa spelår och helt enkelt att utsikterna för det såg bättre ut kontra än i Premier League.

Vägen hit har dock varit krokig för ”De röda djävlarna”. I kvartsfinalen mot Anderlecht krävdes förlängning för att sätta spiken i kistan och man var på håret att falla mot Celta Vigo i semin – en match där svensken och spanjorernas John Guidetti hade chansen att bli hjälte i slutet.

Holländska Ajax är fantastiskt imponerande, på flera sätt och vis. Laget är rekordungt, extremt talangfullt och om de inte blir sönderköpta de närmsta åren, kan de bygga någonting fantastiskt intressant.

Det blev en andraplats i Eredivisie, pinnen bakom Feyenoord, och här i Europa League-slutspelet har Köpenhamn, Schalke 04 och Lyon skickats ut. Långtifrån några lättviktare!

Skrällvärde finns att tälja

Favoritskapet är Manchester Uniteds här, det ska inte sopas under mattan med, men det finns en överhängande skrällchans – något större än vad oddssättarna och marknaden vill tro, menar undertecknad.

Givetvis är det lätt att titta på klubbnamnen och bara utifrån det plita ner United som stora favoriter.

Då blir det också svårt att vifta bort vad Ajax faktiskt åstadkommit; vilken kvalitet det finns i truppen. Som nämnt; Köpenhamn, Schalke och Lyon – utskickade. Det snackas inte bort hur som helst.

Holländarna kommer till spel utan Nick Viergever, avstängd, men har annars bara positiva besked på truppfronten.

Desto större bekymmer dras United med; Zlatan Ibrahimovic, Luke Shaw, Marcos Rojo och Eric Bailly, bland andra, helt out. Osäkra besked om Chris Smalling samt Marouane Fellaini. Centralt ser det tunt, tunt ut…

Låt oss säga; 1-1 efter 90 minuter?

Ajax +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X, bara med bättre odds – klickas i till 2,05 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

SUPERKAMPANJ:

Nya kunder får 7,00 på bortaseger hos Betfair!

 Klicka här för att ta del av det boostade oddset!

Speltips:

Speltips: Ajax +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 24/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 21%
X: 28%
2: 52%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 59%