Speltips inför Polen U21 – Sverige U21 19/6: Svensk toppchans

Spelbloggare Publicerat: 18 June 2017

En pressad värdnation i Polen är nästa EM-motståndare för Sverige, vars premiär lämnade såväl positiv som bitter eftersmak. Oddsen är avscannade och ett 1X2-tecken investerat i.

  Hämta en bonus inför matchen – Här är spelbolagens bästa kampanjer just nu!

Premiärprestationen var mycket lovande, men med en straffmiss i slutminuterna är det ändå svårt att känna glädje, trots 0-0 mot en av mästerskapets förhandsfavoriter, England, vilka man också spelade minst helt jämnt med – om inte till och med lite bättre.

Att prestationen skulle vara så bra var möjligen lite förvånande, men undertecknad har varit en av dem som tryckt på att detta svenska U21-landslag är svårt underskattat. Utan minsta tvekan en titelaspirant.

Storfavoriter på hemmaplan, ett bättre material och ett 1-0-mål redan i den första minuten. Polens förutsättningar kunde knappast bli bättre än de var mot Slovakien, men ledningen tappades till en 1-2-förlust och besvikelsen var påtaglig efter slutsignalen. Verkligen inte som planerat.

Nu är pressen inte minst stor på Polen, men även Sverige. Med endast tre matcher i gruppspelet krävs det att resultaten prickar in och endast en seger skulle kunna ses som tillfredsställande för lagen. En liten fördel är att England och Slovakien möter varandra timmarna innan den här matchen och att det sålunda finns resultat att spela på.

Den med störst strålkastarljus på sig i matchen är förstås Pawel Cibicki, som valde det svenska landslaget före det polska ditot och efter det grillats rejält i polsk media. Hur han kommer tas emot på Arena Lublin är inte speciellt svårt att förutspå. Den mer intressanta frågan; hur hanterar han det?

Visade klassen i premiären

Skulle den här matchen kommit i premiären hade mina tankar säkerligen varit helt annorlunda, men nu är det inte mycket till snack om saken; Sverige ska vara favoriter. Hyfsat stora sådana.

Beskeden som lämnades i premiären var mycket positiva och visade på att Sverige kan utmana på den absolut bästa möjliga nivån. Utsikterna för slutspel ser riktiga ljusa ut och väl där finns det potential att gå hela vägen, precis som i den senaste upplagan av mästerskapet.

Det som Polen visade upp i premiären var mindre övertygande; att tappa matchen på sättet som de gjorde – mot en motståndare vars material på sin höjd kan betraktas som mediokert, dessutom på hemmaplan.

Sverige har skickats upp som knappa favoriter av spelbolagen – men ska de inte vara större än sådana? Svårt att se annat efter lagens premiärmatcher…

Den raka tvåan spelas till 2,70 x såsen hos Bethard. Gränsen för spel sätter jag runt 30 punkter neråt.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sverige vinner, rak tvåa
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 19/6
TV:  kanalfem logo eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: