Arena

Speltips inför Sverige – England 16/6: Äntligen U21-EM-premiär!

Väntan är över – U21-EM är här! Och passande nog är Sverige ena halvan av premiären, med England på den andra sidan planhalvan. Här hittar ni oddsen, allt inför matchen och som alltid – ett speltips.

På två veckors tid ska en vinnare i sommarens uppsnackade mästerskap koras. Gruppspelen tar fart redan under fredagen och fortsätter över helgen. Först ut är alltså Sverige och England, vilka möter varandra på Kielce City Stadium, vid start 18:00.

Pressen är, åtminstone internt och från svenskt håll, stor på Sverige efter att den förra EM-upplagan, 2015 i Tjeckien, vanns – mot alla odds. Det är förvisso ett mer eller mindre helt nytt lag här, men det blåser varma vindar för den svenska landslagsfotbollen på de flesta nivåer och det fantastiskt lyckade EM-kvalet har förstås höjt förväntningarna på laget.

Bland spelbolagen är dock tron på detta Sverige försvinnande liten och oddsen för att hela mästerskapet ska spelas hem är uppe i 17,00 x insatsen – siffror som presenteras av 888sport (1 000 kronor bonus), bland andra.

På oddsfronten är England en del av toppkvintetten, men landet har inte förmått att skörda alltför stora framgångar på landslagsnivå de senaste åren, bortsett från U20-VM-segern häromveckan.

Dubbla insatsen

Spelare för spelare finns det en helt annan tyngd i detta England, men att Sverige ställs ut som stora underdogs som här är någonting undertecknad ställer sig oförstående till. Finns, utan tvekan, skrällpotential för laget i såväl denna match som hela mästerskapet.

Men istället för de raka skrällspelen – är inte krysset väldigt intressant här? – kliver vi in på målmarknaden; mer bestämt att båda parter ska hitta nätet.

Att England ska hitta nätet, det är väl i princip som skrivet i sten? Att Sverige därtill har stora frågetecken på målvaktsposten kan bidra till en osäkerhet som de säkerligen kan utnyttja.

Framåt finns dock klass i spelare som Pawel Cibicki och Gustav Engvall, bland andra, båda med deras stora rörlighet, och i kvalet hit visades man extremt svåra att slå; kom etta i gruppen, före bland andra mästerskapets favorit, Spanien.

Tajt blir det, men under 90 minuter ska vi ha alla möjligheter till att få ha sett mål åt båda håll. 1-1?

Dubbelt betalt får vi för spelet, presenterat av Bethard, och det synar vi utan att överhuvudtaget blinka.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, fredag 16/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 27%
2: 55%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%