Speltips inför Sverige – Vitryssland 25/3: En “walk in the park”?

Spelbloggare Publicerat: 22 March 2017

Det nya, fräscha landslaget är redo för nya utmaningar. Jakten på VM-biljetten fortsätter och när kvalet återstartar, står Vitryssland för motståndet på Friends Arena. Då ska det väl inte finnas så mycket att diskutera?

  Hämta en ny bonus inför matchen – Här hittar ni bonusguiden!

1. Frankrike, 4: 3-1-0, 10p, +5 mål
2. Holland, 4: 2-1-1, 7p, +4 mål
3. Sverige, 4: 2-1-1, 7p, +3 mål
4. Bulgarien. 2-0-2, 6p, -4 mål

Som sådan ser toppstriden ut i grupp A. I praktiken är det nog bara de tre förstnämnda som är värda att diskutera. Stort favoritskap för Frankrike, såklart. Gentemot Sverige, viss fördel Holland – men öppet. Kan sluta lite hur som helst där. Andraplatsen leder ju, som säkert bekant, till playoff för åtta av de nio bästa tvåorna i kvalspelet.

Under Janne Andersson har det svenska landslaget fått en identitet och ser, trots att Zlatan Ibrahimovic och flera andra ur grundstommen tackat för sina tjänster i den blågula tröjan, väldigt intressanta ut. Många yngre pjäser med en lovande framtid.

Gillar också vad som visats upp här i kvalet. 1-1 mot Holland följde upp vinster över Luxemburg och Bulgarien, innan man nu senast föll med 1-2 borta mot Frankrike – en förlust som satt långt inne. Faktum är att Sverige tog ledningen en bit in i andra halvlek, men att korthuset därefter föll ihop. Förtjänta av mer?

Enligt Expressen ser det ut som att Sverige ställer upp såhär, av träningsrapporterna att döma:

Olsen; Lustig, Nilsson-Lindelöf, Granqvist, Augustinsson; Durmaz, Hiljemark, Ekdal, Forsberg; Berg, Toivionen.

John Guidetti och Martin Olsson står som skadade och finns således inte till ”Party-Jannes” förfogande.

Mediokert motstånd

Vitryssland – vad kan vi vänta oss för typ av motstånd från dem? Inget supertufft, tror jag. Det ska vara klasskillnad och därför är det bara att tacka och bocka för de oddsen som spelbolagen ställer ut, i en match där Sverige dessutom stärks av att spela på hemmaplan.

Om det ska bli på tal om en VM-plats, då måste den här typen av matcher vinnas. Ska mycket till för att Frankrike och för den delen även Holland tappar mot exempelvis just Vitryssland. I synnerhet på hemmaplan.

Gästerna har långtifrån något lag som ska fungera som en slagpåse – det finns bland annat en hel del spelare i ryska Premier League – men de håller heller inte speciellt hög nivå, vilket prestationerna och resultaten här i kvalet understryker.

I premiären lyckades de skrälla hem en pinne, med stort flyt, hemma mot Frankrike. Efter det har det blivit ännu ett kryss – mot Luxemburg. Förluster när Bulgarien och Holland stått för motstånden. Siffrorna mot de sistnämnda? 1-4.

Ett hett, svenskt landslag med en handfull pjäser som levererar i respektive klubblag borde inte ha några större problem med att värja undan detta Vitryssland på Friends Arena. Den spontana tanken – 2-0.

Sverige -1,0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid uddamålsvinst – klickas i till 1,98x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sverige -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 25/3
TV:  kanalfem logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
´

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: