29 mars 2018 Malmö Redhawks Frölunda speltips SHL SM kvartsfinal

Speltips inför Malmö – Luleå 11/3: Allvar direkt i åttondelsfinalen

SHL kliver in i slutspelsfasen och det blir allvar direkt. Malmö Redhawks får besök av Luleå Hockey för det första av potentiellt tre åttondelsfinalsmöten mellan lagen.

Den första av tre SHL-åttondelsfinaler mellan Malmö Redhawks och Luleå Hockey spelas den här lördagskvällen. Det är skåningarna som har fördelen av att inleda på hemmaplan och känslan så här på förhand är att vi kan få en intressant matchserie.

Luleå är ett lag som på pappret är klart bättre än den tabellplacering som de lyckades skrapa ihop den här säsongen. I vissa stunder har bitarna fallit på plats och då är norrlänningarna är bra. Alldeles för ofta har det dock varit raka motsatsen.

Ett ihåligt anfallsspel och ett minst sagt darrigt försvarsspel. Det är väl egentligen det sistnämnda som varit det stora problemet, något som förstärks av det faktum att Luleå traditionellt sett varit väldigt stabila bakåt.

Det var onekligen med nöd och näppe som Luleå tog en plats i slutspelet. 4-1-vinsten mot Rögle i den sista omgången var spiken i kistan, men det satt långt inne. Nu är frågan hur laget rent psykologiskt reagerar på det här. Kan energin kanaliseras eller blir det en motreaktion direkt? Risken är det sistnämnda, inte minst med tanke på mentalt svaga Luleå sett ut hela säsongen.

Mycket talar för skåningarna här

Malmö såg länge ut att kunna ta sig direkt till en kvartsfinal, men en skakig vårsäsong har gjort att skåningarna tappat mark i tabellen. Den ojämnhet som finns i prestationerna är det stora problemet. I sina bästa stunder håller Malmö en bra nivå.

Grundserien avslutades på bästa möjliga sätt med en vinst mot seriesegrarna Växjö Lakers. Vi tänker oss att Malmö kliver in till den första åttondelsfinalen mot Luleå som favoriter, inte minst i deras egna huvud. Mentalt känns det som att den sista vinsten var viktig och vi räknar med att skåningarna tar kommandot direkt här.

Det finns också en del statistik som talar för hemmalaget. På bortaplan har Luleå varit enormt svaga hela säsongen. På sistone har Luleå nio raka förluster, med en målskillnad på 9-35. Malmö vann dessutom med klara 5-1 senaste lagen drabbade samman på skånsk mark.

Ja, det går inte att blunda för var favoritskapet ligger här. Speciellt på hemmaplan ska Malmö vara starkare. Det raka spelet på hemmalaget spelas till 2,10 gånger pengarna hos NordicBet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  18:00, lördag 11/3
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 48%
X: 23%
2: 31%
Över 4,5 mål: 49%
Under 4,5 mål: 56%