18 april 2018 Real Madrid Athletic Bilbao Speltips

Speltips inför Real Madrid – Atletico Madrid 2/5: Första semifinalen

Det första av två heta Madridderbyn i Champions Leagues semifinal går av stapeln redan under tisdagskvällen. Real Madrid får då besök av Atletico Madrid.

Hämta maxad bonus: Här hittar ni spelbolagens just nu bästa kampanjer och bonusar inför matchen!

Det blir en repris på förra årets Champions League-final redan i semifinalfasen. Det här får sägas vara det överlägset hetaste derbyt i fotbollsvärlden just nu, sett till kvalité på spelet.

Två av världens bästa klubbar kommer helt enkelt från den spanska huvudstaden. Real Madrid, regerande mästare, gäller som favoriter mot Atletico Madrid, ett av de mer svårspelade lagen som finns i toppfotbollen idag. För en neutral åskådare blir det här magiskt.

Real Madrid går mot ligaguldet och störtar alltså även fram i Champions League. I den förra rundan slogs Bayern München ut efter ett minst sagt rafflande dubbelmöte. Cristiano Ronaldos fina formtopp såg till att ta Real Madrid vidare.

Om vi bortser från 3-2-förlusten mot Barcelona – eller egentligen mot Messi – häromveckan finns det inte mycket att klaga på när det kommer till Real Madrids resultatrad på sistone. Det enda som skaver är den defensiva delen av spelet, som inte ser fullt lika stabil ut som tidigare. Detta troligen då mittbacksproblematiken kvarstår. Pepe kommer till exempel inte till spel här. Även Gareth Bale rapporteras missa det här mötet.

Atletico Madrid med väldigt mycket spets

De senaste säsongerna har vi lärt känna Atletico Madrid som ett mycket välorganiserat lag, som gärna spelar sina matcher på ett kontrollerat vis. Detta gäller inte minst på bortaplan i prestigefyllda turneringar och mot tungt motstånd.

Mot Real Madrid finns det dock ytterligare en dimension att väga in: rivaliteten. Om det är detta eller om det är någon annan ingridiens som gör att matcherna tenderar att bli ganska svängiga låter vi vara osagt, men den där etablerade sanningen om att Atletico Madrid alltid täpper till bakåt på bortaplan stämmer inte riktigt fullt ut i mötena med Real Madrid.

Tänk också på att Atletico Madrid visat prov på en oerhörd spets på sistone. Griezmann är hetare än en spansk sommardag och därtill finns det flera andra offensiva hot, exempelvis nickstarka mittbackar på fasta situationer. Känslan är att Atletico Madrid åker till Santiago Bernabeu med goda möjligheter att näta.

Juanfran, Miguel Angel Moya, Augusto Fernandez och Sime Vrsaljko missar matchen för Atletico Madrid. Yannick Carrasco har problem med ena axeln och är osäker till spel i det första mötet. Det är såklart ett avbräck, men det finns en hel del kvalité i hans ställe.

Här tänker vi gå för ett spel på målmarknaden. Båda lagen göra mål betalar 1,95 gånger pengarna hos bet365. Med så många klasspelare på plan tror vi att ett sådant scenario ligger nära till hands. Det känns extra bra nu när Real Madrid visat sig darriga bakåt under en längre period, med insläppta mål i nio av sina tio senaste matcher.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Superodds: Få 14,0 på Atlético Madrid eller 7,0 på Real Madrid

Betfair ger nya kunder möjligheten att spela på sjukt höga odds inför kvällens match. Klicka här för att ta del av superoddsen.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 2/5
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 27%
2: 20%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 54%

 


Missa inte senaste avsnittet av podcasten Uppsnack med Jonas & Sladjan

[acast src=”https://www.acast.com/uppsnack” width=”480″ height=”480″]