Speltips inför Sverige – Sydkorea 18/6: Svensk VM-premiär!

Spelbloggare Publicerat: 18 June 2018

NU GÄLLER DET! Sverige mot Sydkorea. VM-premiären för svensk del – och det är ett måstemöte redan nu. Risken är att koreanerna underskattas lite smått och här har vi svårt att se annat än en tillknäppt 90-minutershistoria.

Annons:

Ett fantastiskt kvalspel, med vinster över bland andra Frankrike och en plats ovanför Holland – och den stora toppen med playoffet mot Italien, som plockades hem med ett mål mot noll över två möten.

Att bara ha kommit hit är en storskalp för svensk del – och nu är siktet på i första hand en slutspelsplats. Svårt blir det. Men omöjligt? Icke!

Gruppens storfavorit är Tyskland och bakom dem ser det så gott som helt öppet ut mellan just Sverige, Sydkorea och Mexiko.

Observera att Tyskland och Mexiko spelat redan under söndagen, innan det här speltipset var publicerat. Där väntar sig de allra flesta att tyskarna spelar hem de tre pinnarna, trots smådunkel form.

Men här och nu – vem blir den svenska nyckelspelaren? Emil Forsberg, såklart. Han sprudlade inte lika stort den gångna säsongen, som den dessförinnan, men är fortfarande ett hett ämne i fotbolls-Europa. Klasspelare. Produktionen i form av mål och assister från honom blir som A och O för svensk del.

Ännu mer av ett ”one man team” är Sydkorea – inte i den bemärkelsen att de inte skulle arbeta hårt för varandra eller att det skulle saknas bredd, utan ur ren kvalitetsaspekt. Den vi snackar om är förstås Tottenhams anfallsstjärna, Heung-Min Son. Han kommer spela en huvudroll här och vidare framöver.

Tätt att vänta

Med hjärta eller hjärna – hur ska den här matchen tas an? Givetvis med det senare nämnda. Här är det primära att få in pengarna på kontot.

Det raka spelet på Sverige till strax över dubbelt betalt lockar oss inte överhuvudtaget. För att köpa det hade vi velat se siffror åtminstone ett par, tre tio punkter uppåt. Summa summarum är Sydkorea inte att underskatta.

Matchen är en måstematch. Varken Sverige eller Sydkorea har råd att förlora och bör allra helst vinna. Det väntas, som bekant och nämnt, handla om dessa två samt Mexiko om andra- och den sista slutspelsplatsen. Mycket på spel, alltså.

Från start kan detta sätta en tydlig prägel på matchen, med två lag som för allt i världen inte vill gå bort sig. Eventuellt att det öppnas upp senare även vid lika på tavlan, beroende på vilka som har momentum.

Oavsett vad – känslan är att mycket tät match väntar. Att såväl Sverige som Sydkorea haft stora svårigheter med målskyttet är ännu en faktor som talar för just detta – få mål.

Inför premiären har Sverige tre matcher uppradade utan mål framåt och för den delen bara ett insläppt. Sydkorea har i sin tur två målfria uppradade…

1-0 åt endera håll eller mållöst?

Under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt två – ser vi som värt att investera i till oddset 1,66 hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 14:00, måndag 18/6
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällbys speltips inför Sverige – Sydkorea

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.