Speltips inför Denis Istomin – Mikael Ymer 17/7: Respass direkt i ATP Båstad

Simon Pålsson Publicerat: 16 July 2018

Mikael Ymer är spelbolagens favorit inför den första omgången i ATP Båstad, då Denis Istomin står på andra sidan nätet. Det kan tyckas lite märkligt.

Annons:

Det går att säga mycket om den första omgången i årets Swedish Open i Båstad, men att det skulle vara en riggad lottning för det svenska hoppet Mikael Ymer kan vi utesluta direkt. Att ställas mot den alltid svårspelade Denis Istomin direkt är verkligen ingen drömlott.

Efter ett imponerande spel i förra veckans Challenger-turnering på samma plats är 19-åringen framme i huvudturneringen och möter nu direkt en spelare som kommer från topp 100 i världen. Denis Istomin är den typen av spelare som harvat omkring på touren länge ut att någonsin blomma ut fullkomligt, men som hela tiden varit tillräckligt bra för att ta sig ett par omgångar in i många turneringar.

31-åringen från Uzbekistan kommer senast från spel i Wimbledon där det blev förlust mot Nick Kyrgios. Det är ingen skam direkt. Nu väntar match på ett underlag som inte heller passar honom bäst – hardcourt är hans klart bästa – men med tanke på att Mikael Ymer är rankad runt 350 i världen ska det ändå vara lite klasskillnad här.

Lite väl generösa oddssättare

Inför måndagens första omgång håller spelbolagen lite överraskande nog Mikael Ymer som favorit i mötet med Denis Istomin, detta trots den enorma skillnad som råder både i rutin och ranking för närvarande. På det hela taget är Denis Istomin en klart mer fulländad spelare och än så länge har den blott 19-årige svensken hel del kvar att arbeta på.

Samtidigt är det många som håller Mikael Ymer som den mer talangfulle av de två svenska bröderna. Storebror Elias är visserligen rankad betydligt bättre, men har nu klättrat över 22 år och något enormt genombrott har vi inte fått se än.

I våra ögon är hur som helst Denis Istomin favorit inför måndagens match och därför känns det väl generöst av spelbolagen att låta oddset på uzbeken gå över dubbla såsen.

Denis Istomin att vinna spelas till 2,10 gånger insatsen hos Bethard.

 

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200& upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Denis Istomin vinner
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp: (Uppskjuten) Tidigast 10:00, tisdag 17/7
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo