26 januari 2019 osaka plikova speltips australian open final damfinal

Speltips Pablo Carreno-Busta – Denis Shapovalov 9/9: Kvartsfinal

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är kvartsfinal i US Open som gäller mellan Pablo Carreno-Busta och Denis Shapovalov den 8 september 2020. Vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är minst sagt spektakulära tider och händelser som nu har skakat om hela tennisvärlden, och en viss Pablo Carreno-Busta stod på första parkett när det hela hände. Novak Djokovic åkte nämligen ur turneringen med huvudet före redan i åttondelsfinal.

Anledningen var att världsettan slog iväg bollen, i viss frustration efter att ha tappat sitt servegame mot just Pablo Carreno-Busta. Den råkade sedan träffa en linjedomare rakt på halsen, och hon segnade ihop och hade initialt lite svårt att andas. Förmodligen hjälpte inte chocken av att få en tennisboll relativt hårt mot sig, utan förvarning, till.

Regelverket i US Open är glasklart och menar på att en spelare ska diskas från hela matchen, och hela turneringen om så sker. Det händer såklart extremt sällan, och det händer aldrig att den toppseedade spelaren hamnar i en sådan situation. Det har gjort att det diskuterats om det verkligen var ett rimligt straff – men låt oss bara konstatera att det hade tynat bort snabbare om det var en stökigare, eller mer okänd, spelare.

Novak Djokovic var såklart besviken, men har nu bett om ursäkt på sina sociala medier, och blickar framåt. Det lär vara bittert att nu missa chansen till det som såg ut att vara en säker titel, eftersom varken Roger Federer eller Rafael Nadal fanns med.

För Pablo Carreno-Busta är det en guldchans att nu ta sig långt i en ny Grand Slam. Att ha tagit sig till en kvartsfinal är starkt, och nu möter spanjoren det kanadensiska löftet Denis Shapovalov.

Pablo Carreno-Busta måste ladda om

I det här skedet är det inte enkelt att veta om Pablo Carreno-Busta verkligen har förmågan att ladda om. Han har haft en väldig enkel resa fram till den här kvartsfinalen, och behövde alltså inte ens spela klart matchen mot Novak Djokovic. Då var Pablo Carreno-Busta visserligen i ledning, på väg mot att ta första set, men det var mycket, mycket kvar att spela.

Precis som många andra spanjorer är det här en spelare som trivs bäst på grus, och när det är hardcourt brukar vi sällan få se honom kunna störa hela vägen in i andra veckan. Men så blir alltså fallet nu.

Denis Shapovalov får i sin tur en guldchans att nå en semifinal. I det här fallet pratar vi om en ung spelare med god form.

Denis Shapovalov vann nämligen mot David Goffin senast, coh står nu på totalt fyra raka vinster i US Open. I för sig har Denis Shapovalov inte kunnat “hålla nollan” i någon match än, utan har spelat matcher där han tappat minst ett set. Det säger en del om formen. Denis Shapovalov är inte heller han i dödligt slag just nu.

Men konstigt vore kanske annars med tanke på den här märkliga säsongen. Här tror vi att båda spelarna kommer in med fullt fokus, och ser det här som en gyllene chans.

Över 3,5 set spelas till 1,52 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 set
Odds: 1,52
Bolag: Unibet
Spelstopp: 02:30, onsdag 9 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: