Speltips Schalke – Dortmund 20/2: Rührderby

Simon Pålsson Publicerat: 19 February 2021

Det är derby i Rühr-området när Schalke 04 spelar hemma mot ett Borussia Dortmund som vaknade till liv den här veckan.

Schalke 04 - Borussia Dortmund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway!

Om det är någonting man kan säga om Borussia Dortmund den här säsongen är det att laget är en stor besvikelse och det visar inte minst tabellpositionen, som i nuläget pekar på att man inte ens får spela i Champions League nästa helg.

Det vore förödande för Borussia Dortmund, inte minst ur ett långsiktigt perspektiv, eftersom man sitter på ett antal spelare som hade kunnat tänka sig att stanna i klubben, men som kan känna sig tvingade att lämna om de inte får spela Champions League.

Erling Braut Haaland är såklart typexemplet och den norske anfallaren fortsätter att ösa in mål för Borussia Dortmund. Det är en av få konstanta ljusglimtar den här säsongen i ligaspelet.

I Champions League-slutspelet såg norrmannen också till att visa sig på styva linan direkt, med dubbla mål direkt borta mot Sevilla. Det borde inte vara att man blir förvånad längre.

Nu vänder Borussia Dortmund hem till ligaspelet och ska spela Rühr-derby mot svårspelade Schalke 04, en nära rival. Marco Reus väntas ta plats i startelvan och gör då sin 300:e match i Bundesliga. Svindlande.

Svårbedömt på förhand

En faktor som man måste ha med sig här är att båda lagen kommer till spel utan sina starkaste elvor, efter skadeproblem och sjukdom som smugit sig in i trupperna.

Borussia Dortmund kommer till spel utan Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou, Marcel Schmelzer, Lukasz Pisczek, Thomas Delaney och förmodligen även Roman Bürki och Thorgan Hazard.

I hemmalaget saknas anfallaren Klaas Jan Huntelar, Goncalo Paciencia, Steven Skrzybski, Killian Ludewig och Vedad Ibisevic. Som bekant är Ozan Kabak också utlånad till Liverpool.

Formen är horribelt i Schalke 04, som dessutom ligger på nedflyttningsplats här och nu. Rimligen räcker man inte till mot Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund vinner och håller nollan spelas till 2,40 gånger smeten hos Betway.

  Rygga spelet hos betway – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Nya kunder hos Betway

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund vinner mot noll
Odds: 2,40
Bolag: Betway
Spelstopp: 18:30, lördag 20 februari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  Streama Schalke – Dortmund