20 januari 2020 handbolls-em speltips odds betting

Speltips Sverige – Belarus 20/1: Handbolls-VM

Handbolls-VM fortsätter när Sverige spelar mot Vitryssland i mellanrundan. Blir det en fjärde raka vinst för det svenska handsbollslandslaget?

Det är bara att sätta sig ner och erkänna att man kanske inte hade helt rätt i sin analys inför turneringen, och att stora delar av den oro man hade kring det svenska handbollslandslaget var aningen obefogad och framförallt överdriven.

För faktum är att Sverige har imponerat under inledningen på det här mästerskapet och vinsten mot Egypten senast var det yttersta beviset på att man ändå har fått ihop sitt lag på ett imponerande vis.

Men konstigt var det inte att vi var många som tvivlade. Det sker just nu en generationsväxling i det svenska landslaget och sådana är alltid svåra att hantera, men framförallt svåra att sia om. När får man utväxling? Hur mycket kan man lita på laget?

Som om det inte vore nog med det tappade Sverige flertalet tongivande spelare redan inför mästerskapet, tack vare coronasituationen, men också på grund av skador. Det gör att den trupp som tar sig an detta världsmästerskap knappast är den bästa svenska truppen vi kan ha med oss.

Dessutom fick Sverige inga träningsmatcher, eller några matcher överhuvudtaget, inför premiären mot Nordmakedonien, som man inte ens var tänkta att spela mot, men som fick hoppa in och ersätta ett coronasjukt Tjeckien bara dagen innan premiären. Svindlande. Sverige hann inte ens träna fler än fyra gånger tillsammans innan premiären.

Men trots det har det blivit tre raka vinster, och tre bra insatser på lite olika vis. Därmed har Sverige goda chanser att gå vidare ytterligare i Handbolls-VM, men man behöver vinna mot Belarus/Vitryssland för att verkligen cementera chanserna som goda.

Sverige mot Vitryssland i Handbolls-VM

Ja, så vad är det för vitryskt eller belarusiskt landslag som nu väntar Sverige här?

Jo, det är mellanrundan som gäller, varpå de bästa lagen från det första gruppspelet tagit sig vidare. Sverige har efter vinsten mot Egypten också med sig viktiga poäng till den här fasen och det ger ett försprång.

Samma läge gäller inte för Vitryssland (Belarus) som alltså spelade 32-32 mot Ryssland i premiären, vann mot Sydkorea och sen föll mot Slovenien. Det gör dels att man desperat behöver poäng mot Sverige, och det gör dels att man måste se det här som en överkomlig motståndare.

Med handen på hjärtat har Sverige inte råd att inte vinna här om man vill ta sig vidare, med tanke på att kommande matcher mot Slovenien och Ryssland nog är väl så svåra, och troligen svårare.

Sverige har plötsligt ett drömläge och jag litar blint på att man går för att vinna här. Trenden är på uppåtgående och det talar för det svenska handbollslandslaget.

Sverige att vinna spelas rakt och enkelt till 1,42 gånger insatsen hos LeoVegas. Det perfekta spelbolaget för dig som spelar mycket på Handbolls-VM. Du kan registrera dig genom att klicka här – och får då 100 kronor i bonus!

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 1,42
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:30, onsdag 20 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: