Bettingsidor med BankID

BankID har revolutionerat spelbranschen sedan dess införande och allt fler bettingsidor inför Bank-ID som registrerings- samt betalningsmetod. Enklare, snabbare och säkrare än någonsin förut. Vi presenterar alla spelbolag med BankID.

Spelbolag med BankID

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vad är BankID?

Miljontals privatpersoner, tusentals företag och mängder av banker använder Bank-ID för digital identifikation, e-legitimation, och förvaltas av Finansiell ID Teknik BID AB, som har samröre och ägs av ett antal storbanker. Systemet har funnits under flera års tid, ständigt utvecklats och är numera ett dagligt inslag i de flesta svenskars liv.

BankID är ett säkert sätt att legitimera och verifiera sig och dessutom det i särklass enklaste såväl som snabbaste av sätten för detta. Det tar bara sekunder att göra och verifieringsprocessen sker alltid med största möjliga säkerhet. Det kan användas som mobilt Bank ID, Bank-ID på kort, BankID i mobil samt Bank-ID på fil.

Bettingsidor med BankID

Bettingsidor använder BankID 2021

Från 2019, i samband med att det svenska licenssystemet trädde i kraft, har BankID blivit en norm hos spelbolagen online, inte bara för tjänster som Trustly (insättningar och uttag), utan för att skapa konto, identifiera sig, logga in, göra insättningar samt ta ut pengar. Det finns bara ett fåtal aktörer med svensk licens som idag inte erbjuder Bank-ID som kontoalternativ.

Redan under 2018 började ett antal av de större spelbolagen erbjuda tjänsten BankID, men det är inte fören sedan årsskiftet mot 2019 och slopandet av spelmonopolet som det blivit standard på marknaden.

Detta har stärkt konsumentens skydd av uppgifter, gjort det enklare att skapa konton och snabbat på uttagsmöjligheterna på marknaden, liksom det underlättat för spelbolagen.

Registrera dig med BankID

Du öppnar alltså ditt konto, alternativt spelar som gäst, med BankID – du slipper skriva in dina uppgifter, utan de relevanta av dessa förs över i samband med verifieringen, på nolltid. Skapandet av konto-processen har tack vare detta förkortats rejält, ofta från flera minuter till en fråga om sekunder.

Logga in med BankID

När ditt konto är skapat, behöver du fortsättningsvis bara logga in med hjälp av verifiering via Bank ID för att börja spela. Du behöver med andra ord inte skriva in uppgifter som e-mail, användarnamn och lösenord. Man kan förenkla det och säga att ditt personnummer och din signatur blir dina inloggningsuppgifter. Detta förknippas ibland med att “spela utan konto”.

Insättningar med BankID

Nu är det enklare än någonsin förr att sätta in pengar på ditt spelkonto – tack vare BankID. Detta är kopplat till ditt bankkonto, till alla svenska storbanker, och du verifierar insättningarna med din personliga kod.

Uttag med BankID

Ditt BankID är alltid kopplat till ditt bankkonto och avståndet mellan dessa har därmed minskat till minimum. Uttag via BankID finns på bankkontot på bara några minuter, såvida det inte är något tekniskt strul just vid tillfället, och insättningen från bankkontot till spelkontot går igenom omedelbart.

Mobilt BankID är vanligast och enklast

Mobilt BankID är den mest använda samt enklaste av metoder för Bank-ID. Du har en personlig kod du använder och verifierar dig med via din app i mobilen. Alla steg, som inloggningar, insättningar och uttag, kräver att du öppnar appen och matar in din kod.

By