Esport Betting & Odds | Bettingsidor med E-sport 2021

Spelbloggare Publicerat: 8 februari 2021

En av spelbranschens snabbast växande marknader är esport betting. Många vet dock inte vilka bettingsidor som är bäst för e-sport, hur man bäst kan betta på esport samt hur det hela fungerar. Häng med oss – vi förklarar allt!

Bettingsidor med Esport

Betway
Upp till 1000 kronor gratisspel vid förlust

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta Bonus!
Bet365
Upp till 1 250 kr i spelkrediter

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Till Bet365
Pixel.bet
100% - 5 000 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.7
Betyg
Hämta bonus!
Unibet
Sätt in 100 kronor - få 100 kronor gratisspel!

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Bethard
100% - 1000 kronor bonus!

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
5.0
Betyg
Till Bethard!
Betsafe
100% - 500 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!
Betsson
100% - 500 kronor

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.9
Betyg
Hämta bonus!
Fastbet
100% BONUS UPP TILL 5000 KR

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Fantastisk
Recension
4.0
Betyg
Till Fastbet!
Casumo
100% insättningsbonus upp till 500 kr + 40 freespins

18+ • Min. insättning 100 kr • 100% upp till 500 kr • 30x Omsättningskrav (bonus + insättning)• 40 free spins i Big Bass Bonanza värde 1 kr/st, omsättning 10x • Giltigt 60 dagar • Endast nya spelare. • Spela ansvarsfullt • http://Stödlinjen.se • Regler & Villkor gäller.

Fantastisk
Recension
4.8
Betyg
Hämta bonus!

Esport Betting 2021

Betting på esport växer så det knakar och så förväntas utvecklingen fortsätta under 2021. Givetvis går det hand i hand med att sportvertikalen per sig är växande, men också för att den är oerhört kompatibel med betting online. Esport betting finns i många olika former, sporter och marknader – och utbudet fortsätter bli allt större, liksom kvaliteten bättre.

Generellt kan man säga att esporten håller på att få en status som vilken annan världssport som helst och bland en stor grupp, inte minst generationen av unga vuxna svenskar, betraktas den vara precis just det. Esport håller på att bli en folksport, varpå intresset för betting på detsamma också blir större.

Marknaden förväntas fortsätta växa i lika snabb, om inte snabbare, takt framöver och spelbolagen slåss med näbbar och klor för att ta en stark position på betting på esport. En del av bettingsajterna har till och med helt unika avdelningar för e-sport betting, fullproppat med odds och streaming.

Bästa spelbolag för esport

Nästan oavsett vilket svenskt spelbolag du testar på, kommer de har odds på e-sport. Förmodligen med relativt många marknader dessutom. Men det är fortfarande inte detsamma som de allra största och mest traditionella sporterna, där det alltid finns uppsjöar av spel att bita i.

Esporten är alltjämt lite av en nischsport, även om den blir mer och mer folklig, och därför så även för betting. Därför råder enorma skillnader från spelbolag till spelbolag för esport betting – och just därför borde du ta del av den information som finns här hos oss.

  • Betway

Som ett av de första spelbolagen att kliva in på e-sportmarknaden – långt innan den var så stor som idag, har Betway en närmast fullfjädrad spelprodukt på esport. Faktum är att den blivit så pass populär att de numera har en helt egen sidavdelning för det.

  • Bet365

Föga förvånande är Bet365 en pionjär även inom esport. Annat kunde man knappast förvänta sig av världens största spelbolag. De erbjuder fler marknader än de flesta konkurrenterna och dessutom alltid höga odds. League of Legends, även kallat LoL, är en av sporterna de har i portföljen.

  • Pixel.bet

En av de mest färska spelbolagen på den svenska spelmarknaden är Pixel.bet – och de har redan vunnit stor mark. Detta tack vare deras gedigna fokus – deras huvudmarknad – på esport. Det är en av våra favoriter av de CS:GO betting sidor som finns på nätet. Därutöver har de en Twitch-kanal där stora som mindre matcher streamas.

  • Unibet

Givetvis har klassiska Unibet också ett trevligt utbud av esport-betting. Detta kombineras med minst lika trevliga odds. Spelbolaget är överlag väldigt all-around och har onekligen inte lämnat E-sport-marknaden i sticket. Faktum är att de sponsrar det omåttligt populära CS:GO-laget Astralis från Danmark

  • Bethard

Bethard är en av de mest nytänkande och initiativrika bettingsidorna på nätet – och de har förstås ett utsökt utbud av esport, oavsett vilka sporter det handlar om. Du kan finna allt möjligt inom esportens värld och precis som på övriga marknader är det få som rår på Bethard i höga odds, alltså teoretisk återbetalning.

Esport Odds

Genom att starta konton på ett eller flera av de bettingsidor med esport som vi rekommenderar, har man kommit en bra bit på vägen. Hos dessa kommer du hitta bäst esport odds för svenska spelare.

Beroende på vilken form av spelare man är, bör man också fundera på att öppna flera spelkonton – men om man bara vill skicka in ett spel då och då, mest för att höja tempen, räcker det förstås med ett.

Om du däremot vill ha en bättre chans att faktiskt finna på dina spel över tid, är det ett måste att använda sig av flera bettingsidor med esport odds. Detta är för att du dels ska ha ett frodigare utbud av spel, men inte minst kunna hitta dina spel till bästa möjliga odds. Marginalerna kan anses små, men över tid är det fundamentalt för att faktiskt bli framgångsrik.

Kom också ihåg, eftersom esport odds tenderar att vara så fluktuerande närmare spelstopp, att det oftast är då de flesta spelen kommer in. Att sitta och följa oddsrörelser, lära sig vilka mönstren är och klippa sina spel till bästa betalt är någonting som kan bli riktigt, riktigt lönsamt i det långa loppet.

Betta på esport – tips och trix

Precis som för all form av betting handlar det om att värdera sannolikhet kontra odds, när man är på jakt efter spelvärde. Alltså ett spel som är matematiskt försvarbart, även om sannolikhet alltid kommer vara någonting som spelare ser subjektivt på. Däremot ska man alltid försöka tänka ett specifikt odds som sannolikhet snarare än att blint bara klicka.

Man bör läsa på inför matcherna, turneringarna eller eventen och ta i beaktning rörelserna på marknaden. Ett genuint intresse för esport, och den specifika sporten inom området, hjälper förstås till. Utan kunskap är det, utöver matematiska kunskaper, svårt att det facto bli framgångsrik.

Eftersom e-sport är så pass stort och brett, och innefattar så många former av spel, kan det vara en idé att specialisera sig på en eller några få spel. Eventuellt sådana man spelar själv, eller kollar mycket på. Kunskap om sporten, lagen och turneringarna är alltid A och O.

Man ska också beakta att oddsrörelser tenderar att vara kraftiga strax före spelstopp för många spel samt matcher inom segmentet esport. Detta beror på flera faktorer; exempelvis vilka mappar som kommer spelas, men också att omsättningen generellt fortfarande är mindre än på världssporterna.

Att sitta och lära sig mönster är sålunda någonting man kan komma att bli framgångsrik tack vare. Att förstå odds, hur marknaden fungerar och utnyttja det.

Populära spel inom esport

Antalet olika spel inom esport är enormt, men det finns några som sticker ut och där det finns större intresse och således pengar – både för utövarna av sporten, men också inom betting. Vi introducerar er kortfattat för några av dessa.

CSGO Betting & Odds

CSGO, eller dessa fulla namn: Counter-Strike: Global Offensive, är ett spel från Valve Corporation och det är ett av världens mest populära esport-spel – och inte minst inom Europa samt Sverige. Spelet har en uppsjö av föregångare och har varit på toppscenen i över 20 års tid.

Under en kort period höll många på med betting om skins, men efter restriktioner gällande det har omfattningen minskat. Å andra sidan är CS:GO betting med odds någonting du finner inför mer eller mindre alla större turneringar och Majors. Miljontals människor spelar spelet – hundratusentals bettar på det.

Ett spelbolag med bra CSGO-odds är Bethard.

League of Legends Betting & Odds

League of Legends, som förkortas LoL, och det är en av de mest populära esporterna för betting med tillhörande odds. Det spelas turneringar världen över, flera stora varenda vecka, och man kan spela på allt från matchvinnare till spelarspecialer och turneringsvinnare. Det tillhör inte ovanligheterna att antalet odds för ett och samma event uppgår runt 50 stycken.

Ett av våra bästa tips för spelbolag med League of Legends betting är Betway, som har en helt unik avdelning just för esport och LoL däribland.

Dota 2 Betting & Odds

Fastän Dota 2 lanserades så tidigt som 2013, är det fortfarande ett av världens mest populära spel inom esport – och det är ingenting vi kan förvänta oss kommer förändras inom de närmsta åren. Spelet är stort inom Europa, men kanske framförallt Asien och Kina mer specifikt.

För bäst Dota 2 betting & odds är Unibet ett fantastiskt ställe att betta på. Dagliga event spelas och man kan hitta odds från mängder av marknader, från på specifik statistik i en och samma match till vinnare av turneringar samt matcher.

Esport Live Stream

Sedan en bra tid tillbaka har många bettingsidor erbjudit gratis livestreaming – och givetvis finns också live stream för esport. Dessvärre är utbudet något tunt ännu, även om det mest sannolikt kommer bli större samt växa.

Ett spelbolag som har esport streams är Pixel.bet, som tagit sig an marknaden med storm – ja, faktum är att de är sajt med betting enbart fokuserat på esport. Det gör dem unika och att ha ett verktyg för live streams på esport är därför någonting som höjer deras status på marknaden avsevärt.

Eftersom utbudet för livebetting på esport bara växer, växer och växer blir också betydelsen av livestreams större. Man kan alltså se spel som CS:GO, Overwatch, Dota 2 och League of Legends helt kostnadsfritt.

Även en hemsida som Twitch streamar esport, men det är en renodlad streamingsida och inte minst för spelare som vill streama just när de spelar. Hos bettingsidor med esport streaming får man istället se de största eventen – sådana man också kan betta på innan och under matchen.

Sammanfattning

Vi hoppas att den här sidan gett dig en större kunskap om Esport betting och att du hittat ett spelbolag som erbjuder odds på precis just det du är ute efter: betting på e-sport. Genom att klicka dig vidare via våra länkar kan du vara säker på att du får betta på bettingsajter med bra odds på esport, men också en eventuell odds bonus på köpet.

Hos oss på Spelbloggare.se hittar ni också speltips på esport, skrivna av experter inom området. Genom att bokmärka samt besöka oss på regelbunden basis kan du säkerställa att du alltid får ta del av de bästa spelen.

Var kan man betta på esport?
Hos de flesta bettingsajter! Men utbudet och oddsen skiljer sig åt avsevärt, varför den som finner ett intresse av esportbetting bör välja ett eller flera specifika spelbolag. Vi tipsar - tre utmärkta bettingsajter med esport:
Vad är betting på esport?
Precis detsamma som för traditionell sport, däribland fotboll samt tennis, men istället på esport. Du kan alltså placera spel på vinnare, över-/underspel på matcher eller mappar samt diverse spelarspecialer. Principen är alltså exakt likadan, men där marknaderna förstås är anpassade efter spelet.
Vilka spelbolag har live stream för e-sport?
Ganska få ännu, dessvärre. Men de blir fler och utbudet av antalet event större.
Finns det bonusar för esport betting?
Absolut. Sportbonusar kan man utnyttja på alla former av oddsspel, däribland esport betting. Vår lista presenterar de bästa just nu.