Speltips Eurovision Song Contest 11/5: Semifinal 2

Martin Efvergren Publicerat: 11 maj 2023

Torsdagskvällen bjuder på glittrande underhållning i form av den andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2023. Tävlingen äger rum i Liverpool Arena med start kl 20.00 på torsdag den 11 maj.

Eurovision Song Contest 2023 - Semifinal 2

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Ukraina är regerande Eurovision-mästare sedan Kalush Orchestra vunnit det europeiska folkets hjärtan för ett år sedan. Av förklarliga skäl har dock inte Ukraina möjlighet att arrangera Eurovision Song Contest 2023. Istället är det England och Liverpool som står för årets arrangemang. Ukraina är emellertid representerade av Julia Sanina som är en av programledarna tillsammans med, bland andra, Graham Norton.

Som vanligt består tävlingen av två semifinaler och en grand final som avgörs i Liverpool Arena på lördag. I Semifinal 2, som vi fokuserar på här, är det sexton länder som tävlar om tio platser till finalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips Eurovision 2023 – Semifinal 2

I Eurovision 2023 – Semifinal 2 är det Danmark som är först ut med artisten Reiley. Vårt grannland är dock långtifrån att tillhöra favoriterna i det här startfältet. Som vinnare av den andra semifinalen ger de omkring hela 70.00 gånger pengarna.

Istället är det Österrike med duon Teya och Salena som har seglat upp som huvudfavoriter. Deras låt ”Who the Hell is Edgar?” gäller som favoriter till ett odds omkring 2.40. Andrahandsfavoriter är Australien som går ut som sista bidrag i den här semifinalen. Här är det metal-bandet Voyager med låten ”Promise” som anses ligga bra till.

Bakom de två huvudfavoriterna gäller Slovenien och Armenien som främsta outsiders. De står i cirka 6.00 respektive 7.00 gånger pengarna som vinnare.

Det är klart troligt att Österrike och Australien ligger bra till att vinna semifinal 2 då deras låtar sticker ut, är lagom knasiga men också moderna i sin tappning. De skiljer sig dock en hel del åt och min gissning är att Australien ligger bäst till.

Voyager är normalt ett hårdare rockband men här blandar man friskt mellan olika genrer. Deras maskulina framtoning sticker ut från övriga bidrag och låten kan nog tilltala en bredare publik. Österrikes bidrag ”Who the Hell is Edgar?” är mer putslustigt och referensen till poeten Edgar Allan Poe lär nog flyga många över huvudet. Mitt spel blir därför att Australien vinner Eurovisions semifinal 2 till 4.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Australien vinner
Odds: 4.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, torsdag 11 maj
TV: 
Stream:  svtett logo