Sverige mot Finland i Eurovision 2023: Vad säger oddsen?

Martin Efvergren Publicerat: 13 maj 2023

Sverige och Finland har seglat upp som huvudfavoriter inför Eurovision Song Contest 2023. Här tittar vi närmare på oddsen inför semifinalerna och finalen som äger rum i Liverpool Arena med start kl 20.00 på tisdag den 9 maj.

Sverige vs. Finland i Eurovision 2023

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Det är alltså England och Liverpool som står för värdskapet för Eurovision Song Contest 2023. Detta sedan Ukrainas Kalush Orchestra vunnit tävlingen för ett år sedan och av förklarliga skäl kan de inte arrangera ett evenemang av det här slaget under rådande omständigheter.

Loreens låt Tattoo sopade banan med de övriga i den svenska Melodifestivalen och hon får nu representera Sverige i Eurovision för andra gången. Senast det begav sig var i Baku 2012 och då gick det ju som bekant ganska hyggligt.

Även den gången vann Loreen överlägset, men i år ser hon ut att möta tuff konkurrens från vårt grannland Finland.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Odds inför Eurovision 2023

Det är många spelbolag som erbjuder odds på Eurovision 2023, men få har ett så pass brett utbud av spelmöjligheter som Coolbet. Här tittar vi närmare på några av de odds som erbjuds med fokus på Sverige vs. Finland.

Det ser alltså ut att bli en intressant duell mellan Sverige och Finland om vi ska tro spelbolagen. Hos Coolbet är Loreen huvudfavorit att vinna finalen till 1.63 gånger insatsen. Finland är då andrahandsfavorit till oddset 3.50. Bakom dem ses Ukraina och Frankrike som de främsta utmanarna då de ger 12.00 respektive 15.00 gånger pengarna som vinnare.

Loreens låt ”Tattoo” och Finlands låt ”Cha Cha Cha” som framförs av rapparen och sångaren med artistnamnet Käärijä deltar båda i semifinal 1. Intressant är då att Finland gäller som favorit hos Coolbet att vinna den här semifinalen, men det är alltså omvänt med Sverige som favorit i finalen.

Ett spel på att Finland vinner semifinal 1 ger 1.47 gånger insatsen medan Sverige står i 2.70 som vinnare.

Att Loreen är favorit att vinna finalen medan Käärijä är favorit att vinna semifinalen kan bero på att den sistnämnda kommer med en låt och ett framträdande som kan bli en vattendelare. Det är halvnaket, knasigt och märkligt och den typen av nummer brukar fungera bättre i semifinalen än i finalen. En låt som når en bredare publik funkar bättre när det är fler som röstar.

Coolbet erbjuder även head 2 head-spel där man, bland annat, kan spela på Sverige mot Finland i finalen. Att Sverige slutar före Finland ger 1.36 gånger pengarna medan det omvända står i oddset 2.90.

  Spela på Eurovision hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen