Dagens Dubbel | Rekar & odds | Allsvenskan: Lördag 24 juli

Axel Sjödin Publicerat: 24 juli 2021

Äntligen Allsvenskan i helgen igen och vi letar fram en dubbel på lördagens två matcher.

Dagens Dubbel från Lucky Sports

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Malmö som försöker balansera spel i Champions League-kval med att hålla kvar sin serieledning i Allsvenskan åker och besöker Mjällby på Strandvallen innan de på tisdag ska möta HJK i returen i Helsingfors.

Dessutom bjuds vi på ett ångestladdat möte mellan Sirius och Degerfors. Två lag som haft det oerhört tufft de senaste två omgångarna där de åkt på storstryk två veckor i rad. Bland annat av tidigare nämnda Malmö som hunnit med att utklassa dem båda med stor marginal.

Dagens dubbel från Lucky Sports som vi plockat ut landar på 3.20 gånger insatsen.

24 TIMMAR PÅ DIG – DUBBLA UPP ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus från Lucky Sports ger dig ett dygn att dubbla din insättning. Annars får du pengarna tillbaka. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – dubbla upp eller få pengarna!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bet 1: Under 2,5 mål mellan Sirius och Degerfors (2.21)

Det känns såklart ologiskt att gå på ett underspel när det är två lag som läckt som ett såll bakåt under de senaste två matcherna, men underspelet har också höga odds av den anledningen och jag tror det är större chans att det sitter än vad spelbolagen bedömer det som.

Sirius har förlorat 0-4 mot Malmö och 1-5 mot Djurgården de två senaste matcherna och Degerfors har åkt på 1-5 mot Hammarby och 0-5 mot Malmö. Det är fascinerande att de båda lagen har nästan identiska resultat sedan Allsvenskan startade upp igen då båda dessutom inledde med en vinst, vilket känns som bortblåst nu.

Innan dessa två helger har Degerfors inte alls släppt in särskilt mycket mål, de snittade till och med under ett insläppt mål per match innan den här totala defensiva kollapsen. Sirius har släppt in en del tidigare också, men detta är främst på bortaplan, hemma har de släppt in ett mål per match hittills.

Det är alltså två lag som möts som lär ha lagt mycket energi på försvarsspelet inför mötet och lär vara måna om att inte släppa in mål i onödan. Samtidigt har de inte direkt någon superoffensiv någon av dem. Det kan bli en målfest, vem vet, men förutsättningarna finns där för att underspelet ska kunna sitta och till de höga oddsen finns det klart spelvärde.

Bet 2: Mjällby över 0,5 mål (1.45)

Mjällby tar emot Malmö under speciella omständigheter där laget från Blekinge har en god chans att plocka poäng mot en annars väldigt svåröverkomlig motståndare. Med tre förluster sedan återstarten av Allsvenskan och ytterligare tre matcher utan vinst dessförinnan är det inte mycket som talar för Mjällby resultatmässigt.

Spelet har dock inte varit så dålig som resultaten visar och Mjällby är som alltid en tuff nöt att knäcka. Till skillnad från Sirius och Degerfors så förlorar Mjällby väldigt sällan med mer än uddamålet och har plockat poäng mot flera tuffa motståndare.

Malmö ska såklart vara solklara favoriter vanligtvis, men sedan början av månaden har de matchats väldigt hårt och de har bara haft två vilodagar inför den här matchen och kommer bara att ha två vilodagar igen inför den viktiga returen mot HJK i Champions League-kvalet.

MFF vann öppningsmötet med 2-1, så finnarna har fått med sig ett bortamål och Jon Dahl Tomasson har inte råd att spara på krutet där. Det avgörande mötet i ett CL-kval kommer att väga tyngre än en bortamatch mot Mjällby med all förmodan och därmed förväntar vi oss att några spelare vilas inför returen.

Bortsett från de senaste matcherna så har Malmö inte heller ofta hållit tätt bakåt och jag tror att Mjällby kan utnyttja det. MFF sitter på 16 insläppta mål trots serieledning, vilket är rätt mycket när man toppar tabellen.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål i Sirius – Degerfors & Mjällby lägger mål
Odds: 3.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+