Speltips AIK – Degerfors 12/4: Press direkt

Simon Pålsson Publicerat: 12 april 2021

Halmstads BK tog en vinst direkt i premiären. Hur går det för nykomlingen Degerfors borta mot AIK i Allsvenskan?

AIK - Degerfors

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Premiäromgången i Allsvenskan har varit precis vad vi hade hoppats på, med en riktigt bra premiärmatch mellan Malmö FF och Hammarby på lördagen, ett halvt sömnpiller på Behrn Arena därefter och fyra intensiva matcher på söndagen.

Högt, lågt och alldeles underbart – precis som man vill ha den svenska fotbollen.

På måndagskvällen ska vi ta den första omgången i mål och därefter återstår alltså hela 29 stycken innan vi ska lägga den här säsongen till handlingarna. It’s not a bad time to be alive trots allt.

AIK hemma mot Degerfors blir ett riktigt intressant möte, inte minst för att se om nykomlingarna kan ställa till det. Nu spelar man en av årets tuffare matcher direkt, men utan publik är det uppenbart att AIK inte är samma starka lag.

Å andra sidan har AIK en tyngd och en rutin som gör laget svårspelade. Senast dessa båda lag spelade mot varandra var 2005, när AIK var nere och vände i Superettan.

Under försäsongen har AIK haft det tungt i Svenska Cupen, även om man bara förlorade en match, medan Degerfors tog sig vidare från sin grupp.

Ingen målfest

Efter att i flera år varit ett defensivt balanserat lag känns det möjligen som att AIK har några spännande saker på gång i offensiven och personligen är jag glad att se Nicolas Stefanelli tillbaka i den allsvenska fotbollen. Det är en toppenkille och toppspelare när han är på humör.

I mina ögon lär han bli en viktig stöttepelare i offensiven den här säsongen och vi får bara hoppas på att Bartosz Grzelak kommer att ta bättre hand om honom än vad Rikard Norling gjorde.

Degerfors har radat upp vinster, både i Svenska Cupen och i träningsmatcherna, men kanske är det en fara inför en sån här match? Den stora spelaren att hålla koll på är anfallaren David Edvardsen, som var nära att flytta till AIK, men som till slut fick kalla handen från Degerfors och fick stanna kvar halvt mot sin vilja. Är han sugen på att visa upp sig nu?

Under 2,5 mål spelas hur som helst till 1,81 gånger såsen hos Unibet. Allsvenskans huvudsponsor som ger nya kunder 100 kronor att spela för!

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,81
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 12 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: