Speltips AIK – Degerfors 18/9: Ödesmatch i botten

Axel Sjödin Publicerat: 18 september 2023

AIK och Degerfors drabbar samman i en livsviktig ödesmatch runt strecket under måndagskvällen.

AIK - Degerfors

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För lite knappt två månader sedan kändes det nästan självklart att AIK skulle ha lyckats ta sig ur bottenstriden vid det här laget. Formen hade en uppåtgående trend, och poängskörden likaså, men nu är det lite andra tongångar i AIK-lägret. Degerfors har i sin tur lyckats hänga kvar med ett par överraskande segrar, vilket gör att de står på 23 poäng inför omgången – en ovanför AIK på direkt nedflyttningsplats. Måndagens match blir därmed livsviktig för båda lagen.

All press ligger på AIK, men de stod inför en liknande ödesmatch mot Varberg för två omgångar sedan och klarade sig fint. Degerfors är definitivt en tuffare motståndare, men AIK går trots allt in som klara favoriter till att ta tre poäng.

Med det transferfönster som AIK har gjort så har de gett Henning Berg alla möjligheter att klara sig kvar, men nu gäller det att få pusselbitarna på plats, vilket inte har känts självklart vid någon punkt under säsongen. Mittbacken Benjamin Tiedemann Hansen blev det sista nyförvärvet från Molde, och vi får se ifall han får speltid på måndag.

Berg har i stort sett hela truppen till sitt förfogande, utöver den skadade John Guidetti, och bör kunna sätta en stark elva.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Degerfors har förbättrat sin defensiv

Det händer ofta att experter och fotbollsintresserade är för snabba med att räkna ut Degerfors, och den här säsongen har inte varit något undantag. Värmlänningarna sitter otvivelaktligen i en prekär situation, men de fortsätter att plocka poäng när de verkligen behöver det. De har fått med sig två tunga segrar på senare tid, en borta mot Värnamo och nu senast hemma mot ett Häcken som hade fullt fokus på Europaspelet.

Trots att Dijan Vukojevic försvann tidigt på säsongen, och trots att värvningen av hans ersättare Pashang Abdulla inte har gett det resultat man hoppats på, så fortsätter de att plocka viktiga trepoängare här och var. Framförallt har Tobias Solberg lyckats styra upp defensiven mycket bättre. De är fortfarande laget som har släppt in näst flest mål, men kommer de bara rätt in i matchen så kan de spika igen när det behövs som mest.

De lär vara väldigt nöjda ifall de får med sig en pinne med hem från huvudstaden, men det lär inte bli lätt. Ifall de får in första målet kan dock allt hända. Mot en trubbig AIK-offensiv kan detta mycket väl bli en målsnål match, inte minst med tanke på dess betydelse. Därmed anser jag att det är väldigt fina odds på underspelet här som går att hitta för hela 2.48 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.48
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:10, måndag 18 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+