Speltips AIK – Djurgården 24/9: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 24 september 2023

AIK och Djurgården drabbar samman i ett Stockholmsderby med viktiga poäng på spel för båda lagen.

AIK - Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vankas stormatch i Stockholm och som vanligt så är det mycket känslor i luften, även när lagen befinner sig på helt olika delar av tabellen. Det är i stort sett helt jämna odds på 1X2-marknaden hos spelbolagen, vilket skvallrar om hur bra AIK ofta är i derbyn.

AIK är fortfarande i allra högsta grad inblandade i bottenstriden, men de kunde i alla fall dra en lättnadens suck efter en helt nödvändig trepoängare mot Degerfors i den senaste omgången. Det bjöds inte direkt på något skönspel, men AIK klev in och tog tre poäng efter en någorlunda stabil 2-0-insats, vilket var allt som krävdes. Nervositeten var påtaglig hos AIK, vilket anmärkningsvärt nog sällan är något vi får se i derbysammanhang.

Nu väntar ett tufft spelschema där matcher mot Djurgården, Häcken och Elfsborg ska klaras av inom en kort tidsperiod, och där gäller det bara att försöka få med sig poäng och hoppas att lagen bakom dem inte kliver förbi. I derbyt kan dock allt hända, och får AIK med sig tre poäng här så har de ett väldigt bra utgångsläge inför slutspurten av säsongen. Henning Berg har i stort sett en hel trupp att välja mellan och har en seger i ryggen, så förutsättningarna är ganska goda för att få med sig ett resultat.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården har inte riktigt fått till det

Inför omgången innehar Djurgården fjärdeplatsen i tabellen, och det är förmodligen den de kommer att behöva sikta på den här säsongen. Topp tre har återigen stuckit iväg, men de har i alla fall fem poäng ned till jagande Hammarby och Norrköping. Precis som för AIK:s del så är det viktiga poäng som står på spel utöver äran.

Även om Djurgården är Stockholmslaget som ligger högst upp i tabellen så kan man knappast påstå att det har varit deras säsong. De har haft ganska tunga motgångar med en anfallsuppsättning som har roterats och som har haft svårt att leverera.

Senast kommer de från en snöplig förlust hemma mot Värnamo, där Ajdin Zeljkovic gjorde två mål på Tele2. De saknade emellertid ett par viktiga spelare till skador, bland annat Marcus Danielsson, Jacob Une Larsson och Haris Radetinac. Det var således kanske inte det mittlåset som de hade önskat, men de hade trots allt ett flertal chanser att ta ledningen.

Musa Gurbanli verkar fortfarande inte ha hittat helt rätt, trots att han gjorde sina två första mål mot Degerfors för några omgångar sedan. AIK har dessutom ett väldigt bra facit mot Djurgården på Friends, och kan nog ställa till det för en lite trubbig derbymotståndare. Vi spelar därmed på AIK med insatsen tillbaka vid oavgjort för 2.02 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK – Draw no bet
Odds: 2.02
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 24 september
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+