Speltips AIK – Djurgården 26/7: 08-derby igen

Simon Pålsson Publicerat: 24 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det var ett par veckor sedan sist, men nu väntar ett nytt Stockholmsderby. Nu mellan Djurgården och AIK söndagen den 26 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Först tidigare på eftermiddagen spelas derbyt i Göteborg mellan BK Häcken och IFK Göteborg, och ett par timmar senare ska vi få njuta av det första derbyt mellan tvillingklubbarna Djurgården och AIK den här säsongen.

Det här är matcher som alltid blir intressanta att följa, men av lite olika anledningar. En sak som varit slående är ju Djurgårdens oförmåga att vinna derby. Man har faktiskt inte en enda allsvensk derbyvinst sedan 2011. Det är snart tio säsonger som har passerat utan att man fått fira mot rivalerna i ett allsvenskt möte. Svindlande.

Om det är något år som det kan vara läge att bryta den trenden är det kanske i år, när publiken är hemma i tv-soffan och läktarna runt om spelarna faktiskt ekar helt tomma. Det är en nackdel för lag som frodas av sådant, och som är bra på att spela derbyn. Rimligen är det då en fördel för Djurgården vars derbyspöke är påtagligt och har så varit sedan 2011.

Men trots att publiken inte är på plats har vi goda förhoppningar om att få se en bra match, mellan två lag som verkligen kan bjuda upp till dans i derbysammanhang. Det går inte att gå in med inställningen att det här inte ska spraka. För det lär det göra ändå.

AIK kanske reser sig

Efter en ganska pigg inledning på säsongen har AIK varit direkt svaga på slutet, och radar nu upp såväl svaga prestationer som direkt undermåliga resultat. Senast föll man med hela 4-0 borta mot BK Häcken och blev så avklädda att inte minst Sebastian Larsson blev förbannad. Det finns spelare som hatar att förlora i det laget – men nu måste dessa ta och kliva fram.

Experimentet med en mer man-man-inspirerad fotboll och en generationsväxling har inte slagit väl ut än, men det man ska ha med sig är att Rikard Norling ledde laget till vinst i det enda derbyt hittills, det mot Hammarby. Med andra ord har man haft förmågan att resa sig i enskilda matcher.

Det är någonting sådant vi tänker oss även inför det här mötet, och Djurgården behöver därmed steppa upp för att vinna.

Just nu är man inne i en tung period med noll gjorda mål i två raka matcher. Det pratas om förstärkningar i form av Kerim Mrabti och Magnus Eriksson, men det är värvningar som först kan registreras nästa vecka och som inte spelar här.

Men formen är som den är och det gör att vi trots allt har svårt att se hur Djurgården ska köra över AIK. Det är dessutom gräs som gäller och det är inte en fördel för bortalaget.

Under 2,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Coolbet. Ett derby är och förblir en tight tillställning där form inte ska spela lika stor roll. Det är i alla fall känslan på förhand, och det som ligger till grund för vårt spel. Det är också två lag med uppenbara problem i offensiven.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 26 juli 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo