Speltips AIK – Djurgården 3/10: Stockholmsderby med guld på spel

Axel Sjödin Publicerat: 3 oktober 2021

På söndagseftermiddagen väntar Stockholmsderbyt med stort S då AIK tar emot Djurgården på Friends Arena.

AIK - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förutsättningarna för ett derby kan knappast bli bättre. Det är två lag som båda är med och slåss om guldet då serieledande Djurgården gästar AIK som sitter tre poäng bakom dem i tabellen inför omgången. Dessutom har pandemirestriktionerna precis avskaffats och det väntas dyka upp över 40 000 supportrar till matchen som blir det första derbyt sedan pandemin där mer än bara hemmalagets supportrar får komma. Det kommer bli en fantastisk inramning med andra ord och det är en match som såklart inte får missas.

Djurgården har åter tagit tillbaka ligaledningen från AIK efter att de gulsvarta inte lyckats leverera under september månad. Djurgården däremot har efter sin svacka i augusti återigen repat sig med tre vinster och ett kryss borta mot Malmö som facit under den gångna månaden.

Sedan derbyvinsten med 4-1 mot Hammarby verkar Djurgården ha kommit igång på samma vis som luften verkade ha gått ur dem när de förlorade mot AIK med samma siffror en månad tidigare. Det är ingen hemlighet att dessa derbymatcher betyder väldigt mycket mer än bara tre poäng och söndagens match kan mycket väl vara den som i slutändan avgör guldstriden.

Djurgården har ett helt horribelt derbyfacit sedan tidigare och i augusti var de favoriter inför matchen där de vek ned sig och förlorade stort mot AIK. Möjligen kan vinsten mot Hammarby kanske ha hjälpt dem mentalt, men i det här derbyt är det större press än på mycket länge.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sämre period för AIK

Det var Gnaget som bara för ett par omgångar sedan under en kort period innehade serieledningen, men efter flera nedslående resultat under september så har de nu tappat initiativet till deras stadsrivaler Djurgården.

September inleddes med ett kryss mot ett Mjällby som verkar ha vaknat till liv, därefter en vinst mot Blåvitt innan de återigen kryssade mot Kalmar och nu senast förlorade de faktiskt borta mot Degerfors.

De två senaste omgångarnas resultat har gjort att pressen ligger på AIK att få med sig ett resultat från derbyt för att inte bli avhängda från guldstriden. Även Malmö sitter på samma poäng – tre poäng bakom Djurgården – och möter Mjällby hemma senare på söndagen, så det är oerhört spännande i toppen inför omgången.

Under förlusten mot Degerfors saknades både Sebastian Larsson och Alexander Milosevic, två väldigt viktiga kuggar i AIK. Inför derbyt är de båda tillbaka, vilket troligtvis kommer att spela en stor roll. Larsson är en erfaren härförare i dessa sammanhang och är den spelartyp som kan avgöra ett derby.

Precis som vi kunde se senaste gången lagen möttes så är det just AIK som presterar bättre under press. De har ett rutinerat lag med en väldigt hög högstanivå som de kan plocka fram när det gäller som mest. Även om resultaten inte gått deras väg på senaste så tror jag att de är starkare när det väl gäller och därför spelas den raka ettan här till 2.57 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 2.57
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: