Speltips AIK – Elfsborg 2/5: Högoddsare

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2021

Ännu ett tufft möte för AIK då de tar emot Elfsborg till Friends Arena under söndagen.

AIK - Elfsborg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

AIK inleder Allsvenskan på tuffast möjliga vis där stormatcherna avlöser varandra. Efter att ha vunnit Stockholmsderbyt mot Hammarby i förra omgången är det nu dags att ta sig an Elfsborg och se om de kan haka på i toppen.

Matchen mot Hammarby var ett styrkebesked och AIK vann övertygande med 2-0. Efter förlusten mot IFK Göteborg på Ullevi var det nog många som undrade vilket lag som skulle dyka upp mot Hammarby. Mot Göteborg såg de väldigt uddlösa ut, men den udden var tillbaka på hemmaplan igen. De har nu vunnit båda sina matcher hemma på Friends och får ändå sägas vara favoriter även mot Elfsborg.

De båda lagen har dessutom mötts två gånger tidigare under försäsongen, inte för att det säger jättemycket nu, men AIK vann båda mötena utan att Elfsborg fick hål på dem. Det kan i alla fall vara skönt för Stockholmslaget att ta med sig in i denna matchen.

Elfsborg känns inte lika vassa i år

Efter den tuffa premiären som de förlorade hemma mot Djurgården med 0-2 så har Elfsborg studsat tillbaka med två raka vinster i ligaspelet. Först besegrade de Varberg och därefter Mjällby, men de har inte direkt övertygat i någon av matcherna ännu och ser inte lika vassa ut som under fjolårssäsongen.

De har varit det bättre laget både mot Varberg och Mjällby men har inte lyckats få till många spelmål då två av dem kommit på hörna och ett på straff, det kan bli ett problem när de ställs mot AIK:s försvar som är ett av de starkaste i ligan.

Inför resan till Friends så är André Römer avstängd för boråsarnas del och Simon Olsson dras fortfarande med skador. Per Frick har även testats positivt för COVID-19 och det är tveksamt om han kan vara med och spela på söndag.

AIK har sett bra ut på hemmaplan hittills och är i min bok favoriter här. Även om Nicolás Stefanelli och Saku Ylätupa sett vassa ut under de första matcherna så är det genom att stänga till bakåt som AIK kommer att vinna matcher i år. En rak etta eller ett underspel är bra alternativ på den här matchen, men vi satsar på en högoddsare här istället och spelar på att AIK vinner mot noll för 4.00 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250 kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner mot noll
Odds: 4.00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: