Speltips AIK – Falkenberg 5/7: Upp till bevis

Simon Pålsson Publicerat: 5 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AIK blandar och ger ordentligt, men hemma mot ett svagt Falkenbergs FF måste laget gå för att ta tre poäng i Allsvenskan den 5 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Inledningen på den här säsongen i svensk fotboll har varit speciell, med väldigt få lag som imponerar och få lag som kan prestera på hög nivå i match efter match.

Det är egentligen bara IFK Norrköping som sett riktigt vassa ut, men med tanke på att man tappade poäng i den senaste omgången råder det nu lite osäkerhet kring vart laget ska ta och fortsätta den resa man har inlett.

Ett lag som har fått ordentligt med däng mot serieledarna är AIK, som föll med 4-1 på hemmaplan mot Peking, efter att ha släppt in fyra mål under de första 30-35 minuterna. Det var en galen match, och ett av de första bevisen på att AIK är och förblir ett ojämnt lag den här säsongen.

Nu senast föll AIK dessutom mot rivalerna IFK Göteborg i ett klassikermöte nere i Göteborg, och det visade sig vara en match som skulle bli omdiskuterad. Men det avgörande målet såg ut att vara klart inne och det är ingenting man behöver lägga massa energi på nu.

Det som däremot kan vara av intresse är det faktum att det blev en match som kostade mycket energi, och AIK ser ut att redan nu gå lite på sparlåga. Det krävande spelsättet kommer att försätta laget i en prekär situation den här säsongen.

Måste vinna hemma mot FFF

Falkenbergs FF har haft det tungt med förlust efter förlust – sånär som på en vinst mot Mjällby AIF i den andra omgången. Det var en lite oväntad vinst med tack på att Mjällby AIF faktiskt varit starka, men där kunde man ändå hålla undan efter ett tidigt mål.

Det här är ett år då man förmodligen kan räkna med att ta lite konstiga poäng eftersom spelschemat är som det är, men Falkenbergs FF är samtidigt ett av lagen med lite sämre bredd. Vi blir inte förvånade om det blir bottenstrid för deras del hela vägen in i mål.

Borta mot AIK måste man gälla som underdog, även om favoritskapet inte alls är lika starkt för hemmalaget just den här säsongen.

Den svaga gräsmattan på Friends Arena kan ställa till problem här, men det kan å andra sidan bli ett ganska intensivt spel då.

Över 3,5 kort i matchen spelas till 2,10 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 2,10
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 5 juli
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo