Speltips AIK – Häcken 22/8: Stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 21 augusti 2021

Ett gulsvart stormöte mellan AIK och Häcken väntar på Friends under söndagseftermiddagen.

AIK - Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har sedan den storslagna derbyvinsten mot Djurgården fått vittring på serieledningen och är nu på allvar inblandade i toppstriden. Redan tidigt konstaterade många experter att titelstriden skulle stå mellan Djurgården och Malmö, men efter att de två favoriterna tappat poäng i ett par omgångar så har både AIK och Elfsborg seglat upp precis bakom dem och toppstriden har potential att bli riktigt intressant under hösten.

Det finns en väldigt hög högstanivå i detta AIK som inte alltid kommer fram, men mot sina stadsrivaler visade de vad de är kapabla till när spelet sitter. De tystade arenan fylld av Djurgårdssupportrar flera gånger om och visade prov på rutin, klass och förmåga att utnyttja sina motståndares svagheter på ett effektivt sätt.

Sedan återstarten av Allsvenskan har de haft 5-1-1 i facit där den enda förlusten kom mot ingen mindre än söndagens motståndare Häcken. Detta var dock precis efter EM och varken Sebastian Larsson eller Mikael Lustig var med i truppen och Alexander Milosevic var fortfarande borta med skada.

Även här kommer Sebastian Larsson vara borta då han är avstängd till matchen, men de har sina defensiva pjäser tillbaka och fördelen av att spela hemma på gräs. AIK ska gå in i matchen som klara favoriter här.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Häcken har slagit av på takten

Göteborgslagets säsong hade, som nog alla vet, en katastrofal inledning men efter att Andreas Alm ersattes av Per Mathias Högmo på tränarbänken så vände läget rejält. Efter att norrmannen ledde Häcken till tre raka segrar så har de dock återigen börjat blanda och ge resultatmässigt.

De klättrade snabbt upp en mittenplacering i tabellen, men även om spelarmaterialet är alldeles för bra för en mittenklubb så känns det oklart hur långt Häcken kan nå i år med tanke på den dåliga starten och att de verkar ha slagit av på takten nu. Även när de plockade trepoängare var spelet verkligen inte perfekt och de hade en hel del medvind och stolpe in.

Bakslaget mot Degerfors i förra omgången är ett kvitto på att något inte riktigt stämmer i laget. Veckan innan såg allt jättebra ut mot Östersund som de besegrade med 5-0, även om det motståndet kan få de flesta lag att verka bra. 0-3 mot Degerfors veckan därefter borde dock inte kunna hända ett lag som Häcken.

De har förvisso haft skador på en rad nyckelspelare under hela säsongen och knappast haft de bästa förutsättningarna för att kunna leverera. Martin Olsson såldes dessutom nyligen vidare till MFF innan transferfönstret stängdes. Allt har inte varit frid och fröjd i Häckens trupp med andra ord, men Daleho Irandusts comeback har i alla fall varit nyttig för klubben.

Mot AIK lär Häcken nog höja sig ett snäpp, men frågan är om det räcker någonvart. Jag tror att de kan få det svårt att få hål på ett defensivt säkert AIK på Friends gräsmatta och hemmalaget är själva inte direkt kända för att ösa in mål. Larsson kommer dessutom vara ett avbräck för Stockholmarnas offensiv och därmed spelas under 2,5 mål för 1.74 hos No Account Bet på den här matchen.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: