Speltips AIK – Häcken 30/8: Svårspelat och målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 26 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter åtta matcher utan vinst kammade AIK hem en efterlängtad trepoängare i söndags. Kanske var det en början på en vändning men det lär krävas ännu mer då Häcken gästar. Många faktorer talar för att det här kommer bli målsnålt.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Sotirios Papagiannopoulos var den ende av förra veckans tre AIK-förvärv som spelade i segermatchen mot Helsingborg i söndags. Han lär, av att döma, kunna bli en rejäl tillgång.

Detsamma kan man säga om Mikael Lustig som presenterades av AIK i veckan. AIK:s trupp var redan alltför bra för att vara ett bottenlag i Allsvenskan och med dessa förstärkningar samt en vinst i ryggen bör man kunna sikta uppåt.

Man lyckades besegra jumbon Helsingborg med 2-0 med ett 3-5-2 som påminde mycket om det gamla solida AIK, men vägen tillbaka till ett spel som flyter kan komma att bli lång.

När Andreas Alms BK Häcken nu kommer på besök lär det krävas bra mycket mer ifrån hemmalaget. Häcken är efter 17 omgångar trea i tabellen och kommer från en imponerande bortaseger mot IFK Norrköping. Därmed står man på tre raka segrar och spelmässigt har man övertygat på sistone.

Friends Arena – en åker till fotbollsplan

Gräset på Friends Arena var under all kritik förra helgen och om det gynnade lagen så var det AIK. Helsingborg försökte ofta spela sig fram från målvakt och backlinje medan AIK höll sitt spel rakare och enklare.

Denna faktor lär också komma att spela en stor roll även i den här matchen. Häcken är ett konstgräslag och som sådant är man förstås inte vana vid den här typen av underlag. AIK lär däremot ha börjat vänja sig och med tanke på hur pass ofta man ändå slår den längre bollen mot Goitom och Sigthorsson så kanske det här underlaget kan komma att bli mer och mer av en konkurrensfördel.

AIK:s seger senast innebär att man har fyra poäng ner till lagen under kvalstrecket. Således är man inte på något vis på säker mark men det faktum att man lyckades bryta en så lång negativ svit lär ha lättat en del på trycket.

En betydligt mer välspelad match än AIK:s dito svarade Häcken för då man bortaslog Norrköping med 1-0 i måndags. Tempot var högt och båda lagen var bra, men Häcken vann ändå, trots allt, ganska rättvist efter att ett dunderskott signerat Leo Bengtsson fällde avgörande.

Senast AIK och Häcken möttes vann de senare med 4-0 på Hisingen. Det mesta pekar mot att det kommer bli jämnare den här gången, inte minst underlaget.

Det har blivit under 2.5 mål i AIK:s 3 senaste matcher och man ser ut att ha hittat en defensiv trygghet i sin gamla bekanta 3-5-2-formation. Häcken bör hållas som favoriter men det är osäkert hur väl de kommer kunna bemästra gräsmattan på Friends.

Det mesta talar för att det kommer bli en hel del långa bollar, mycket närkamper och stort fokus på fasta situationer samt försvarsspel. Det i sin tur, talar för att det kommer bli målsnålt.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1,74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 14:30, söndag 30 augusti
TV:  kanalfem logo
Stream:  dplay logo