Speltips AIK – Hammarby 16/4: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 15 april 2023

Vi får följa ett tidigt Stockholmsderby mellan AIK och Hammarby där pressen är stor och poängen blytunga.

AIK - Hammarby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både AIK och Hammarby har hunnit tas ned på jorden i de inledande omgångarna, men det är framförallt i AIK som som varningslamporna redan har börjat lysa och krisstämpeln åkt fram. I en storklubb som AIK så är krisstämpeln aldrig långt borta, särskilt inte under säsongsinledningen, men av det vi har fått se hittills så finns det trots allt fog för oro.

Den inledande förlusten borta mot Halmstad var tung, men det var en lurig bortamatch i premiären där AIK trots allt skapade en del. Mot Norrköping så är det svårt att finna positiva eller förmildrande omständigheter då de verkligen blev överkörda av ett Peking som i sin tur också omgavs av många frågetecken.

Redan innan säsongen kom igång så fanns det orosmoln kring AIK som hade tappat väldigt mycket rutin och skiftat från en defensiv prägel till en offensiv sådan. Nu har det varit både skador och sjukdomar på John Guidetti och Viktor Fischer, samtidigt som Omar Faraj inte har fått spela som förväntat, men så som spelet såg ut mot Norrköping så hade bortfallen knappast gjort någon större skillnad.

Det är anmärkningsvärt vilken bedrövlig och håglös hemmapremiär de stod för. Norrköping var närmare 4-0 än vad AIK var ett reduceringsmål och defensivt såg det inte alls bra ut. Det är inte bara för deras insatser på planen som kritiken har haglat, då ledningen och i synnerhet sportchefen Manuel Lindberg redan har varit hårt kritiserad. Det hela är en molotovcocktail som kan explodera vid en tung förlust i derbyt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hammarby kliver in som favoriter

Hammarby inledde planenligt med en seger hemma mot Degerfors, men togs snabbt ned på jorden då de gästade Hisingen för att ta sig an de regerande mästarna. Det var ett par individuella misstag från gästernas sida som låg bakom Häcken två första mål, men därefter kändes matchen ganska klar. Häcken fick en tidig 2-0-ledning och var aldrig nära att tappa den då de var det bättre laget matchen igenom och inte lät Hammarby komma till särskilt vassa målchanser.

Hammarby har inte sett fantastiskt ut på något vis, men de har heller inte sett dåliga ut på något vis. De har vanligtvis ett starkt försvar och en Nahir Besara i väldigt fin form på mittfältet. De lär se sin chans att plocka tre poäng på Friends på söndag i en match där det tidigare säsonger har varit tufft att plocka poäng.

Men 1X2-marknaden är alltid lurig att spela på i Stockholmsderbyn och även om ett spel på Hammarby lockar så tycker jag att överspelet känns snäppet mer intressant. AIK:s defensiv har verkligen inte imponerat såhär långt och Hammarbys har inte direkt varit fläckfri den heller. För hela 1.97 gånger pengarna hos Coolbet så spelar vi därmed på över 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 16 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+