Speltips AIK – Hammarby 20/9: Derbydags!

Martin Efvergren Publicerat: 15 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AIK ser allt stabilare ut medan Hammarby fortsätter att pendla i sina prestationer. AIK har varit målsnåla på sistone men här tror jag att de kommer vara betydligt mer framåtlutade och det gör att det borgar för en mer öppen tillställning.

  Rygga vårt speltips hos Betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

AIK bjuder in till derbyfest på Friends Arena men den här säsongen känns inte ordet ”fest” helt rätt i sammanhanget. Dels eftersom supportrarna lyser med sin frånvaro och dels eftersom klackarna inte är i taket hos vare sig AIK eller Hammarby just nu.

Bajen följde upp en lysande insats borta mot IFK Göteborg med ännu en plattmatch hemma mot Helsingborg och i torsdags blev man utslagna ur Europa League-kvalet av Lech Poznan.

AIK krigar vidare i bottenskiktet där 0-0-matchen borta mot Malmö FF var ett steg i rätt riktning vad gäller lagmoralen och den defensiva organisationen. Smolket i bägaren var dock att både Sotiris Papagiannopoulos och Ebenezer Ofori blev utvisade och de missar därmed det här derbyt.

Läget är således en aning dystert i båda de här klubbarna och ett Stockholmsderby kanske är precis vad som behövs för att pigga upp tillvaron. Samtidigt är insatsen stor då en förlust för endera laget vore i det närmaste förödande för fortsättningen av säsongen.

Ett offensivare AIK

AIK tycks vara fast förankrade i botten medan Hammarby alltjämt inte ser ut som något mer än ett mittenlag. Men ser man till de respektive trupperna borde det här vara ett toppmöte.

Båda lagen har underpresterat ganska ordentligt den här säsongen och besvikelsen är stor hos många i och runt klubbarna.

Hammarby skulle gå för guldet i år och efter 4-0-vinsten mot Blåvitt väcktes nytt hopp om att det gamla Bajen hade vaknat. På så vis blev den efterföljande 2-2-matchen mot Helsingborg extra plågsam. På sätt och vis känns det nog som om man spelade bort både kampen om toppstriden i Allsvenskan och drömmen om Europa inom loppet av fyra dagar.

Trots att det är AIK som är rejält illa ute då man, i allra högsta grad, fortfarande riskerar nedflyttning så kan det nog vara så att känslan faktiskt är något mer positiv i AIK-lägret just nu.

Grzelak har inte fått laget att lyfta men mycket pekar i alla fall att mot att man hittat någon slags trygghet i sitt spel. Det stora problemet är nu offensiven och mot ett svajigt Hammarby lär man inte vara nöjda med att spela 0-0.

Därför tror jag på ett mer offensivt inriktat AIK i den här matchen. De måste helt enkelt börja vinna fler matcher och då räcker det inte att lägga allt krut på defensiven. Tendenser på detta syntes också i första halvlek mot Malmö.

Derbyn lever alltid sin egna liv och det svårt att med hjälp av statistik förutse hur det kommer se ut. AIK har vunnit 3 av de 4 senaste derbyna mot Bajen, men det är inte därför som jag tror att AIK ligger närmast en seger här utan det handlar mer om en magkänsla.

Framförallt tror jag på en matchbild där båda lagen kommer vara framåtlutade. Hammarby – för att de alltid är det och AIK – för att de måste vara det. Därför blir spelet att båda lagen kommer göra mål i den här matchen.
Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 100 riskfria kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.80
Bolag: Betfair
Spelstopp: 14:30, söndag 20 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: