Speltips AIK – Hammarby 25/4: Stockholmsderby

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2021

Ännu en stormatch och ännu ett Stockholmsderby står på schemat så här tidigt in på säsongen. AIK och Hammarby som mötte varandra i cupen i början av mars drabbar samman igen.

AIK - Hammarby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen startar sina allsvenska säsonger med väldigt tuffa spelscheman. Särskilt hemmalaget AIK har IFK Göteborg, Hammarby, Elfsborg, Norrköping och Malmö på rad innan de får stöta på lite lättare motstånd så de båda lagens form tidigt kommer ha stor påverkan på resten av säsongen.

AIK inledde lovande med en seger hemma mot Degerfors där spelet såg bra ut och trepoängaren var aldrig i riktig fara. Detta följdes upp med en tung bortaförlust mot IFK Göteborg där den tidigare AIK-anfallaren Kolbeinn Sigthorsson var den som sänkte sitt gamla lag med två mål i första halvlek och det kändes aldrig som att stockholmarna riktigt kom in i matchen.

Det är med andra ord svårt att säga var AIK står i nuläget och derbyt mot Hammarby kommer säkerligen besvara många frågor hos båda lagen. Den senaste säsongen vann AIK båda matcherna mot Hammarby övertygande men de kan få det svårare i år då Hammarby sett lovande ut så här långt.

Bra chans för Hammarby att vända trenden på Friends

Bajen har sett väldigt bra ut under försäsongen och verkar ha fått igång spelet tidigt trots viss omsättning i truppen. De förlorade öppningsmatchen mot Malmö med 2-3, men det är också den tuffaste matchen på säsongen vanligtvis och de följde i alla fall upp förlusten med en stabil seger hemma mot Mjällby i den andra omgången.

Hammarby har dessutom redan avverkat två Stockholmsderbyn under försäsongen i Svenska cupen och har gått vinnande ur båda mötena. De vann mot AIK med 3-2 i början av mars och slog ut även Djurgården med 1-0 i semifinalen och nu siktar de på tredje derbysegern för året redan i april. De bör kunna bära med sig det och kliva in i matchen med gott självförtroende på söndag.

Billborn har inte på tre försök lyckats vinna mot AIK på Friends Arena i Allsvenskan, alla tre försök har slutat i förlust. Nu har han dock chansen att vända trenden. Bajen har känts vassare hittills än vad AIK har gjort och har kommit igång offensivt med fyra mål totalt efter två matcher, detta medan AIK i sin tur såg rätt uddlösa ut mot Göteborg senast.

Ifall Bajen kan fortsätta att spela så som de gjort under försäsongen och säsongsöppningen här så känns den raka tvåan för 2.95 hos Comeon som spelvärd här.

  Rygga spelet hos Comeon – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hammarby vinner
Odds: 2.95
Bolag: Comeon
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: