Speltips AIK – Helsingborg 23/8: Krismöte

Martin Efvergren Publicerat: 21 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Krisande AIK har tvingats öppna plånboken för att rädda det allsvenska kontraktet men det återstår att se hur snabb effekten kommer att bli. Nu väntar ett nytt ångestladdat möte mot Helsingborg och här finner jag anledning att tro på en mer öppen match än vad som har varit fallet för AIK:s del på sistone.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

AIK har under veckan presenterat inte mindre än tre klart potenta nyförvärv, vilket är ett tecken på att krismedvetenheten är stor. AIK får inte åka ur och man måste vinna hemma mot bottenkonkurrenten Helsingborg.

Tränarbytet gav ingen injektion till det här AIK-laget och nu försöker man med injektion i form av nya spelare. På sikt lär det göra AIK starkare den här säsongen men frågan är om det kommer göra någon skillnad till den här matchen.

AIK hade redan innan de här värvningarna en trupp som är klart mycket bättre än vad tabellen visar men det har låst sig fullständigt och allt ser väldigt svårt ut just nu. Senast spelade man 1-1 borta mot Falkenberg och det faktum att man fick med sig en poäng var i alla fall ett framsteg efter tre raka förluster dessförinnan.

Helsingborg är med sina 13 poäng en poäng bakom AIK och kommer från två raka förluster mot Sirius. Läget har varit pressat genom hela säsongen för Olof Mellbergs gäng och det mesta pekar mot att man kommer att få kriga i botten av tabellen hela vägen in i mål.

Offensivt balanserat Helsingborg

Det är två stukade lag i desperat behov av tre poäng som drabbar samman i det här ångestladdade mötet. Det skulle kunna innebära att blir en väldigt låst match men det finns också en hel del som talar för motsatsen.

Helsingborg har totalt släppt in 27 mål, vilket är flest av alla lag i Allsvenskan efter 16 omgångar och i de 4 senaste HIF-matcherna har det gjorts 3, 4, 5, och 5 mål, det vill säga totalt 17 mål. Laget saknar en defensiv trygghet och senast formerade Olof Mellberg en väldigt offensivt balanserad startelva.

AIK har varit betydligt mer målsnåla på sistone men om man ser till den offensiva kvaliteten som finns i den elva som startade senast mot Falkenberg så måste det bara lossna snart. Ofori, Larsson, Bahoui, Goitom och Sigthorsson har både erfarenhet och kvalitet nog för att kunna få kunna göra både ett, två eller fler mål mot ett relativt svajigt Helsingborgsförsvar.

AIK borde vara det bättre laget här men det är förstås omöjligt att lita på att Gnaget kommer vinna den här matchen när man inte har lyckats vinna på 8 raka matcher. Det lär bli mycket kamp och fokus på fasta situationer, men jag tror också att vi kommer få se två lag som kommer våga riskera en del för att få med sig en seger.

Det har gjorts 17 mål i Helsingborgs 4 senaste matcher och båda lagen har gjort mål i de 5 senaste matcherna. Helsingborg har gjort mål mot Malmö och Hammarby och mot Norrköping gjorde man 3. Båda lagen har också gjort mål i 3 av AIK:s 4 senaste matcher. Således finner jag anledning att tro att båda lagen kommer göra mål även i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1,93
Bolag: Unibet
Spelstopp: 17:30, söndag 23 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo