Speltips AIK – IFK Göteborg 15/5: Storlag i kris

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2023

Två storklubbar i kris möter varandra på Friends Arena då AIK tar emot IFK Göteborg i den åttonde omgången.

AIK - IFK Göteborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen står på fem poäng efter de sju inledande omgångarna och hade verkligen mått bra av en vinst på måndag, men viktigast av allt är kanske trots allt att inte förlora. Pressen är nog högre på Andreas Brännström och hans AIK att faktiskt plocka tre poäng då det var högre ställda förväntningar på Gnaget inför säsongen, vilket de inte alls har levt upp till hittills.

De tog en imponerande taktisk vinst mot Hammarby i deras senaste stormatch på Friends, men har inte kunnat följa upp det med något bra resultat. Senast blev det en förväntad förlust nere i Malmö, trots att AIK gjorde första målet. Det innebär att deras nästan sex år långa svit att inte förlora efter första målet är bruten, vilket skulle hända förr eller senare med detta nya AIK.

Deras starka offensiv var det som skulle bära AIK den här säsongen, men i de fyra senaste matcherna har de bara lyckats producera ett enda mål framåt, och det kom dessutom på straff. Det känns fortfarande oklart vilka som ska spela på mittfältet och hur de ska lyckas få en bra balans utan att bänka sina stjärnspelare, även om det börjar framkomma mönster i Brännströms laguttagningar. Vi får se om det vänder snart, men en förlust mot Blåvitt i nuvarande form hade varit katastrof för hemmalaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg har fått bättre stabilitet bakåt

Blåvitt har stått för sin sämsta start i ligan sedan år 1970 och utmanar AIK om att vara seriens största krislag. De har i alla fall plockat poäng i tre raka matcher nu efter att ha inlett säsongen med fyra raka förluster, så känslan är att det har börjat gå åt rätt håll. Det är framförallt defensivt som det har börjat se bättre ut efter att Gustav Svensson har klivit ned som mittback i Sebastian Hausners ställe, vilket har gjort att Johan Bångsbo gått att känna igen från fjolåret igen. Pontus Dahlberg var dessutom tillbaka mellan stolparna i den senaste omgången.

IFK Göteborg tog ut sin frustration på ett intet ont anande Degerfors för två omgångar sedan då de körde dem med 6-0 på Gamla Ullevi. De kunde dock inte riktigt följa upp resultatet borta mot Brommapojkarna i den senaste omgången i en match som slutade 0-0, vilket de trots allt borde vara nöjda med sett till matchbilden.

Då inget av lagen har lyckats få igång sin offensiv riktigt och har blivit nollade i en majoritet av matcherna än så länge så lutar jag åt ett underspel här. För 1.74 gånger pengarna spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:10, måndag 15 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+