Speltips AIK – IFK Göteborg 18/10: Klassikermöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är ett klassiskt möte i Allsvenskan som nu väntar mellan AIK och IFK Göteborg söndagen den 18 oktober 202. Vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter ett landslagsuppehåll som kändes som en evighet är det så äntligen dags att återvända till den allsvenska fotbollen, den serie som vi håller allra närmast hjärtat och som vi många gånger djupdyker i för att hitta bra spelvärde.

Den märkliga säsong som nu varit under 2020 lider allt mer mot sitt slut, men för ett par av lagen finns det fortsatt en hel del att spela om och för. AIK och IFK Göteborg har, precis som man hoppades på inför säsongen, mycket att spela för nu när det återstår sju omgångar att spela. Men det enda kruxet var att man hoppades slåss om guld vid det här laget. I stället är det allsvenskt kontrakt som man nu behöver jaga.

IFK Göteborg har det mest prekärt i dagsläget, med bara tre poäng ner till kvalplatsen och Helsingborgs IF som ligger på den. Allt annat än ett gynnsamt läge med sju matcher kvar att spela.

För AIK är det lite bättre. Man har ytterligare tre poäng ner i tabellen, men dessutom har man en match mindre spelad. Den är i för sig mot svårslagna IK Sirius, men det ger trots allt en möjlighet ytterligare att plocka in potentiellt livsviktiga poäng.

Alltid heta matcher i Allsvenskan

Så gott som alltid spelar IFK Göteborg och AIK riktigt heta matcher mot varandra, och genom åren har det spelats ett par ikoniska drabbningar mellan dessa klubbar. Om du håller på AIK minns du säkert 2009 med värme då AIK alltså vann SM-guld efter att ha vunnit borta mot IFK Göteborg i det avgörande mötet. Det var helt enkelt andra tider där och då.

Men det finns hur som helst en tydlig rivalitet mellan lagen som man inte kan bortse från, och som adderar någonting extra inför matchen.

I stort sett hela den här säsongen har IFK Göteborg fått klara sig utan sin bästa målskytt Robin Söder, men nu ska anfallaren vara tillbaka i träning med laget. I mina ögon känns det högst osäkert att han spelar redan här.

I bortalaget har ett par spelare, däribland nyckelspelarna Mikael Lustig och Sebastian Larsson, varit iväg på landslagsuppdrag. Men det ska inte vara något som stör. Högerbacken blev i för sig utbytt mot Portugal, men så vitt jag vet ska det inte vara några bekymmer här.

Matchen då? Jag tror att båda lagen är oerhört rädda att förlora och AIK har med sin nya defensiva fotboll verkligen hittat ett sätt att neutralisera sina motståndare. Det utgår jag ifrån att man gör här också.

Under 2,5 mål spelas till 1,66 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kronor bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,66
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, söndag 18 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: