Speltips AIK – IFK Göteborg 7/5: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2022

Storstadsrivalerna AIK och IFK Göteborg drabbar samman i den sjunde omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 7 maj 2022 med avspark kl 15.00 på Friends Arena.

AIK – IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För Stockholmslagen är derbymatcherna alltid nyckelmatcher och för AIK var segern mot Djurgården sannolikt oerhört viktig för den här säsongen. Fram till dess hade man inlett halvknackigt och där adelsmärket defensiven blivit ett frågetecken.

I premiären släppte AIK in fyra mål borta mot Häcken och i den tredje omgången hade man inte mycket att sätta emot då man föll med 3-0 borta mot Malmö.

Men de tre senaste omgångarna förändrar narrativet om AIK:s säsongsinledning en hel del. Man kommer nu till det här mötet med tre raka segrar och tillika tre hållna nollor. Man slog Djurgården i derbyt med 1-0 och i söndags besegrade man GIF Sundsvall borta med 2-0. Därmed har man hållit nollan i fyra av de sex inledande matcherna och tagit totalt tolv poäng.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel AIK

IFK Göteborg fick precis den start på säsongen som den här klubben verkligen behövde. Ex-AIK:aren Mikael Stahre ledde laget till tre raka segrar inledningsvis, men deras positiva momentum har nu kommit av sig något.

Blåvitt har visserligen ställts mot tufft motstånd i de tre senaste matcherna och utfallet har bara blivit en poäng. Man spelade 1-1 hemma mot Djurgården och föll sedan med 1-0 borta mot Malmö FF. I måndags föll man tungt hemma mot Kalmar efter att bortalaget avgjort till 2-1 i slutminuterna.

En tydlig trend vad gäller de senaste mötena mellan AIK och IFK Göteborg är att hemmaplansfaktorn varit betydande. Senast lagen möttes vann AIK med 3-1 på Friends Arena och i de sex senaste mötena har det varit hemmalaget som gått segrande.

AIK har vunnit samtliga sina tre hemmamatcher den här säsongen och jag håller dem som favoriter inför den här matchen. De har också tre raka segrar bakom sig och formen är stigande. Det motsatta kan sägas om IFK Göteborg.

Stahres Blåvitt är bättre än på länge, men jag har mycket svårt att se att fotbollen de spelar kommer kunna bära för någon toppstrid. De lever mycket på sin fysik, kraft och aggressivitet, men mot Kalmar senast föll man på att man saknade den spelmässiga metodik som motståndaren stod för.

Jag räknar med att AIK kommer kunna stå upp väl mot det som är IFK Göteborgs styrkor. Det här lär bli en jämn och tät tillställning, men jag finner det klart troligt att hemmalaget kommer gå segrande. Mitt spel blir därför en rak etta, att AIK vinner till 1.77 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 1.77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00, lördag 7 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: