Speltips AIK – Kalmar FF 18/7: Under toppen

Axel Sjödin Publicerat: 18 juli 2021

AIK välkomnar Kalmar FF till Friends Arena och en på förhand mycket intressant match.

AIK - Kalmar FF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget har överträffat förväntningarna något och är efter tio omgångar i allra högsta grad inblandade i Allsvenskans toppstrid. De har haft ett väldigt tufft spelschema i de inledande omgångarna och har nu en period med lite mer överkomligt motstånd framför sig där de verkligen kan sätta press på lagen ovanför dem.

Uppstarten av Allsvenskan inleddes med en förlust mot Häcken med 1-2 på Hisingen, vilket man kanske inte borde dra alltför stora växlar från. Häcken verkar vara på gång igen och Getingarna på Bravida Arena har alltid varit en tuff bortamatch. Dessutom fick de i den matchen klara sig utan både Sebastian Larsson och Mikael Lustig.

De båda landslagsspelarna var tillbaka i det nästkommande mötet mot Varberg där de efter ett tidigt underläge vänder och vann med 2-1 hemma på Friends i en match de dominerade. Nu mot Kalmar är även Alexander Milosevic tillbaka vilket gör att Mikael Lustig kan kliva ut på sin kant igen och det lär behövas när motståndet blir tuffare.

Kalmar är fortfarande med

Ifall hemmalaget överträffat förväntningar så är det ingenting mot vad Kalmar hittills har gjort under våren. De har varit den stora snackisen då Henrik Rydström förvandlat laget till ett offensivt lirarlag. Inför uppehållet hade de även ett finger med i toppstriden men har sedan uppstarten halkat efter lite.

Rydström stod för samma bedrift tidigare år med Sirius som efter ett tag tappade och som ett höstlöv dalade ner i tabellen under Allsvenskans senare hälft. I och med krysset mot Varberg och förlusten mot Häcken nu senast så är det nog flera som börjat spekulera kring huruvida Kalmar börjat tappa lite, men spelet mot Häcken antyder trots allt annat.

Även om de förlorade hemma med 2-3 så var det trots allt Kalmar som dominerade matchbilden med 72% bollinnehav och fler än dubbla antalet avslut. De förtjänade inte att gå tomhänta från den matchen och ser egentligen minst lika farliga ut som de gjorde innan uppehållet.

På grund av resultaten sedan återstarten tror jag att Kalmar kan vara lite underskattade här och AIK:s vinst mot Varberg säger tyvärr inte jättemycket om var de står i nuläget. Kalmar har nog goda chanser att rubba stockholmarna här och därför spelar vi på dubbelchans X2 här för 1.94 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.94
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: