Speltips AIK – Malmö 13/5: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 maj 2021

AIK mot Malmö FF är en av säsongens höjdpunkter i den allsvenska fotbollen. Nu möts lagen den 13 maj 2021 och vi rekar med odds.

AIK - Malmö FF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är vida känt att matcherna mellan AIK och Malmö FF blir någonting alldeles extra, oavsett om det är möte nere i Skåne eller uppe i Stockholm. Men denna gång är det match på Friends Arena med AIK som hemmalag.

AIK och Malmö FF har båda haft en krampaktig inledning på säsongen, men har trots det samlat tillräckligt med poäng för att finnas med i toppstriden, om än strax bakom Djurgården och ett par andra lag som har gjort det klart bättre.

Det är en lite märklig disposition på den här säsongen och det gäller att pricka form flera gånger om. Nu återstår inte mer än tre-fyra matcher innan det är dags för uppehåll för Europamästerskapet i sommar. Det gör att formen man hittar nu kan försvinna till sommaren och hösten. Det gör också att det inte är så lång tid kvar att vässa på sakerna.

Hur som helst ska vi ha med oss att AIK har förtvivlat svårt för Malmö FF, ett lag som man inte har vunnit på bortaplan mot i Allsvenskan sedan 1996. På hemmaplan är resultatraden bättre, men där kan Malmö FF åtminstone göra resultat.

Krysset är ofta ett gångbart resultat. Det har slutat oavgjort i tre raka möten på Friends Arena och senast AIK vann var alltså 2015. Malmö FF har med andra ord en stark trend med sig inför den här matchen.

Dagens bästa odds

AIK har öppnat säsongen med tre raka vinster på hemmaplan, men två raka förluster på bortaplan. Det talar för att hemmalaget ska kunna få med sig ett bra resultat här mot Malmö FF.

Samtidigt gjorde AIK en ganska stark insats senast borta mot IFK Norrköping och förhoppningen är att bygga vidare på den insatsen mot MFF. Det borde kunna göra lagets chanser bättre om man lyckas med det.

Nu är det lite oklarheter kring Mikael Lustig, som behövde stå över på grund av sjukdom senast. I Malmö FF återstår det att se om Johan Dahlin kommer in i spel. Enligt rapporter är han redo för spel igen. Det vore en ordentlig boost för Malmö FF.

För om det är någonting som är slående med Malmö FF är det bristen på hållna nollor. Inga under hela 2021 har det blivit för de regerande mästarna, som däremot har en stark förmåga att göra mål framåt.

Över 2,5 mål spelas därför till 2,05 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,05
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:30, torsdag 13 maj 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: