Speltips AIK – Malmö 23/7: Stormatch

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2023

På söndagen får vi följa ett stormöte från Friends mellan ett AIK som har börjat klättra och ett Malmö som har börjat svaja i toppen.

AIK - Malmö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

AIK är tveklöst på uppgång sedan de valde att satsa ordentligt i transferfönstret. Två segrar har bärgats på de tre senaste matcherna och de har redan hunnit börja klättra en aning, med fyra poäng ned till de direkta nedflyttningsplatserna nu. Malmös formkurva pekar åt motsatt håll, även om det jämförs med den skyhöga nivå som de visade upp under vårsäsongen.

Men hur man än vrider och vänder på det så har Malmö åkt på två raka förluster nu efter uppehållet, vilket har gjort att både Elfsborg och Häcken lyckats ta sig förbi i tabellen. Vid båda tillfällena har de släppt till för mycket målchanser och har också blivit straffade, Djurgården var laget med vassast chanser senast och de vann också välförtjänt hemma på Tele2 mot ett ganska blekt Malmö.

Det måhända inte särskilt konstigt att formdippen har kommit när den har gjort, då Henrik Rydström förlorade både Hugo Larsson och Anders Christiansen i ett svep. Särskilt den sistnämnde är helt central för den typen av possessionfotboll som Rydström vill spela, och även om nyförvärvet Otto Rosengren har stått för en fullt godkänd insats som inhoppare så har han stora skor att fylla.

Inför helgens möte mot AIK så får de dessutom klara sig utan Rosengren, som är avstängd. Istället lär Oscar Lewicki få chansen. Både Johan Dahlin och Gabriel Busanello har också haft lite problem under veckan och riskerar att missa helgens match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK rör sig åt rätt håll

Gnaget ställs alltså mot ett något försvagat Malmö, men frågan är om de har kommit tillräckligt långt i sin utveckling under Henning Berg för att kunna sno poäng från de stora guldfavoriterna. Vi har redan kunnat se en klar förbättring sedan vårsäsongen, men de har en bit kvar innan vi kan säga att de ligger på den nivå som förväntas av en klubb som AIK.

Nyförvärven under sommaren har i alla fall varit lyckade såhär långt. Mads Thychosen har redan hunnit göra mål i båda matcher som han har spelat för klubben hittills och högerkanten med Thychosen och Rui Modesto ser numera bra ut för AIK.

Inför helgen saknar dock även de sin spelmotor på mittfältet då Bilal Hussein är avstängd. Han har höjt sig sedan återstarten och har varit viktig, inte minst mot Brommapojkarna. De kan i alla fall få tillbaka Omar Faraj och Alexander Milosevic som båda missade förra omgången, där den sistnämnda lär vara viktig för AIK:s chanser att kunna plocka poäng.

AIK har i de senaste omgångarna öppnat matcherna starkt, med en bra första halvlek, men har tappat en del i andra – något som kanske kan bero på deras nya omtalade träningsschema. Vi chansar därmed lite på att den trenden håller i sig och spelar på att Malmö vinner andra halvlek för 2.34 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner andra halvlek
Odds: 2.34
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, söndag 23 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+