Speltips AIK – Mjällby 22/5: Allsvenskt målspel

Spelbloggare Publicerat: 21 maj 2021

Det finns goda anledningar till att förutspå en mer tillknäppt batalj när AIK och Mjällby AIF möter varandra på Friends Arena i Allsvenskan. Här hittar ni vårt speltips inför matchen.

AIK - Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Diskussionen om huruvida AIK skulle räcka till för toppstriden inför säsongen delade många och gör möjligen alltjämt det. Poängmässigt håller de emellertid måttet precis för tillfället och vid händelse av en vinst hakar de på allvar på Malmö FF samt Djurgården i den absoluta toppen.

Och efter två poängtapp i följd kommer solnaiterna närmast från en bortavinst över Östersund; 2-1 efter mål i den första halvleken från Tom Strannegård respektive ifrågasatte Henok Goitom. Tas ännu en trea här?

Mjällby kommer utan tvekan undan med godkänt för deras säsongsstart, där sju matcher renderat i nio poäng och en plats i mittenskiktet. Formkurvan pekar onekligen uppåt; närmast med kryss mot Häcken samt Halmstad och dessförinnan segrar över Östersund och Degerfors. Potentiellt en tuff nöt för AIK att knäcka.

Ingen fart och fläkt

I den avslutande omgången före sommaruppehållet finns det ingen anledning till något av lagen att spara på krafterna, samtidigt som det per automatik inte behöver betyda att det blir någon överdriven fart och fläkt på Friends Arena.

AIK är försvarsstarka, men har offensiva frågetecken. Ganska tungt lag där spetsen skulle kunna vässas till.

Och även Mjällby är ett tungt lag, som konsekvent varit inblandade i tajta matcher – vecka in och vecka ut. Faktum är att samtliga av deras sju allsvenska matcher i år klivit under den klassiska 2,5-målslinan och för AIK är statistiken sex av sju.

Så, visst ser 1,70 x insatsen bra ut för ett underspel? Betsafe, som erbjuder nya spelare en välkomstbonus om 100 kronor, står för oddset.

  Rygga spelet hos Betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål totalt
Odds: 1,70
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:00
TV:  Dplay
Stream: 

Jämför odds: