Speltips AIK – Mjällby 28/9: Jätten har vaknat

Simon Pålsson Publicerat: 28 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Med svenska mått mätt är AIK en storklubb, och nu har man verkligen vaknat till liv. Kan Mjällby ställa till det i Allsvenskan den 28 september 2020?

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är nog förvånande för många som inte följer Allsvenskan med lupp varje omgång, men det här har varit ett direkt svag år för AIK, som rent av är inblandade i den allsvenska bottenstriden med lite mindre än en tredjedel av säsongen att spela.

Men om man ska se någonting positivt är det inte svårt att konstatera att det här är ett lag som försiktigt är på gång igen, och som i senaste matchen mot Hammarby tog en tung moralisk vinst med 3-0. Inte nog med att en lär ha sporrat laget ordentligt, den gav också tre nödvändiga poäng i bottenstriden som när vi summerar säsongen kan visa sig direkt avgörande.

På pappret råder det inte heller någon som helst tvekan om att AIK har ett för bra lag för att ligga där man ligger, och sedan Mikael Lustig kom in i laget, och in på planen, har man faktiskt inte släppt in ett enda mål. Det säger sig själv att landslagsytterbacken bidragit med stabilitet, men också en annan typ av kravställan.

Inför den här matchen får man tillbaka Ofori och Sotirios Papagiannopoulos, och det gör att man ytterligare spetsar till den startelva som kommer att starta.

Med det sagt ska man säga att det aldrig är enkelt att möta Mjällby AIF, som i det här läget är en vinst ifrån att i princip helt ha säkrat ett nytt allsvenskt kontrakt.

Mjällby stretar emot

Det som har varit slående med Mjällby AIF under säsongen är stabiliteten man har, och oavsett motstånd har man nästan alltid varit svåra att slå. Det är ett starkt lagbygge vi har att göra med, och defensivt är man svårforcerade i sin defensiva formation.

När man nu spelar på bortaplan, borta mot ett AIK som man har ganska långt bakom sig i tabellen, tror vi att man har siktet inställt på att inte förlora matchen. Ett kryss hade varit guld värt, då det fortsätter att hålla ett märkbart avstånd ner till just AIK och övriga botten.

För i bottenstriden tappade i stort sett alla lag poäng under den gångna omgången, någonting som ger Mjällby AIF lite andrum. Å andra sidan är man som sagt bara någon vinst ifrån att i princip ha säkrat kontraktet helt och hållet.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 28 september 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: