Speltips AIK – Norrköping 10/4: Pressade lag

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2023

Under annandag påsk så får vi följa ett intressant stormöte mellan AIK och Norrköping på Friends.

AIK - Norrköping

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Inget av dessa två lag lär vara särskilt nöjda med premiäromgången förra helgen och hoppas kunna svara med en tung trepoängare nu på måndag. Pressen lär var extra stor på hemmalaget då de förlorade i Halmstad i öppningsmatchen, men de har trots allt ett par uppenbara problem och kan komma att behöva en omställningsperiod då stora förändringar har gjorts i klubben sedan förra säsongen.

I den första omgången så saknade de Viktor Fischer på grund av sjukdom, han borde vara tillbaka här, men John Guidetti är osäker till spel på grund av samma skadekänning som gjorde att han inte kunde starta senast. Det kan därmed dröja ytterligare innan vi får se AIK:s vassa anfallstrio spela tillsammans – och den lär behövas med tanke på att det defensiva spelet inte imponerade mot Halmstad.

Mittfältet saknar lite defensiv balans, vilket var tydligt i den slätstrukna insatsen de stod för mot HBK senast. De lyckades dock skapa en del vassa lägen framåt som de inte kunde förvalta och det fanns trots allt flera positiva tecken som tyder på att AIK kommer att kunna växa under säsongens gång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrköping imponerade inte defensivt

Peking hade ett riktigt bottennapp till säsong under fjolåret, vilket knappast borde upprepas igen då Glen Riddersholm kliver in som huvudtränare från start och har fått in ett par värvningar som passar in i hans spelidé. Men trots lång tid att förbereda sig så känns defensiven som en halvmesyr med sent invärvade lösningar som inte imponerade under premiären mot Sirius.

Norrköping förlorade åtminstone inte premiären mot ett Sirius som spelade bra, men många hade nog trots allt hoppats på mer. De fick dessutom Jacob Ortmark skadad under matchen och kommer att få klara sig utan honom under annandagen, vilket är ett tungt avbräck.

AIK är klara favoriter på hemmaplan, men det finns trots allt lite frågetecken kring båda lagen inför mötet, vilket måndagens match kanske kan ge lite svar på. Att de redan är pressade är en annan sak de har gemensamt och ett dåligt resultat i den andra omgången hade varit en mardrömsstart på säsongen.

Defensiven såg inte särskilt övertygande ut hos något av lagen under den förra helgen och för de 1.80 gånger pengarna som Bet365 erbjuder så är det klart spelvärda odds på att båda lagen gör mål i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 15:00, måndag 10 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+