Speltips AIK – Norrköping 24/10: Stormöte i guldstriden

Axel Sjödin Publicerat: 24 oktober 2021

Guldstriden fortsätter och ett mycket intressant möte väntar mellan AIK och Norrköping på söndagseftermiddagen.

AIK - Norrköping

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helgens höjdpunkt från Allsvenskan utspelar sig mellan de båda topplagen AIK och Norrköping i en måstematch för båda lagen. AIK står inför omgången på 44 poäng och tillsammans med Djurgården och Malmö är de nu tre lag som samtliga står på samma poäng i tabelltoppen. Det är som upplagt för en fantastisk guldstrid framöver som kommer bli en fröjd att följa som neutral supporter.

De hade chansen att dra ifrån i toppen förra helgen då de mötte Hammarby, men gick tillslut förlorande ur det fantastiskt inramade Stockholmsderbyt. Annars är det precis sådana matcher man tänker att AIK borde vara som starkast i då de är ett lag med mycket rutin som kan hantera stormatcher och derbyn på ett bra sätt.

Men det gick inte riktigt som de räknat med och istället bjöds Malmö tillbaka in i toppstriden. AIK:s bortafacit borde egentligen inte vara tillräckligt bra för ett lag som utmanar om ligatiteln då de förlorat fler matcher än vad de vunnit på bortagräs.

Hemma på Friends är det dock en helt annan historia där de fortfarande är obesegrade med tio vinster på tolv matcher. De möter nu ett Norrköping i fin form, men AIK är duktiga på att studsa tillbaka från förluster och har dessutom fått tillbaka Nicólas Stefanelli igen, vilket ger dem spets i offensiven.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel AIK

Från att ha varit väldigt ojämna under den första halvan av säsongen så verkade Norrköping ha hittat lite rytm och kontinuitet i spelet då de nyss hade en period på sex matcher där de vann fem och fick med sig ett kryss borta mot Malmö.

Motståndet var dock inte det bästa då segrarna inkluderade motstånd som Östersund, Örebro och Sirius så det är svårt att veta hur mycket man ska tro på detta Peking i nuläget. Förra helgen fick de ett bryskt uppvaknande mot Häcken där de förlorade med hela 0-5 borta på Bravida Arena och frågan är hur det kommer att påverka laget inför helgens möte.

Det var lite samma beskrivning av matchen som inför denna med ett formstarkt Norrköping som ställs mot ett väldigt starkt hemmalag. Att de blir lika överkörda som mot Häcken är det nog ingen som tror, men AIK är nog ändå välförtjänta favoriter här.

Gnaget sitter på väldigt mycket rutin som vi var inne på och med sju raka segrar på hemmaplan ser utsikterna goda ut för att plocka upp en trepoängare även här. Vi spelar alltså på den raka ettan här för 2.00 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 2.00
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:30
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: