Speltips AIK – Sirius 21/5: Hemmastarka

Martin Efvergren Publicerat: 21 maj 2022

Ett formstarkt AIK gästas av ett Sirius på uppgång i Allsvenskan. Matchen spelas lördagen den 21 maj 2022 med avspark kl 15:00 på Friends Arena.

AIK – Sirius

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför derbyt och tillika seriefinalen mot Hammarby i söndags hade AIK tagit fem raka segrar där hållit nollan i samtliga de matcherna. Men på Tele2 Arena bjöd man på ett målkalas som till slut stannade på delad pott och resultatet 3-3.

På så vis blev det ingen typisk AIK-match. De försökte kontrollera och styra medan Hammarby var det mer framåtlutade laget. Med tanke på att Bajen hade ledningen med både 2-1 och 3-2 och då Bahouis kvittering kom i den 84:e minuten lär nog AIK varit det lag som var mest nöjda med ett kryss.

Den poängen gör också att AIK toppar tabellen med sina 19 poäng efter nio spelade matcher. Man har då en match mer spelad än Hammarby och Häcken som är två poäng efter.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klar fördel AIK i inbördes möten

Sirius åkte på tre raka förluster där man inte ens var nära att ta poäng. Efter att ha blivit överkörda med 4-0 mot Djurgården hade man en målskillnad 0-10 på de tre senaste och krisstämpeln kändes där och då nära.

Men därefter har Sirius rest sig med besked. Först åkte man ner till Varberg och stod för en disciplinerad insats då man vann med 2-0. I lördags kunde man sedan upprepa den bedriften och vinna med samma siffror mot Elfsborg.

Mot AIK har Sirius dock haft svårt under en längre tid. Förra säsongen vann Solna-laget båda mötena, på hemmaplan med 4-2 och i Uppsala med 1-0. Faktum är att Sirius aldrig har lyckats besegra AIK sedan man gick upp i Allsvenskan 2017.

Sirius har höjt sig rejält i de två senaste matcherna, men mot ett AIK i medgång, på bortaplan lär man få det tufft. På Friends Arena har AIK vunnit samtliga sina fem matcher den här säsongen. Fyra av dessa har slutat 1-0 och den senaste vann man med 2-0 mot Malmö.

På Tele2 Arenas hårda, snabba konstgräs mot ett offensivt inriktat Hammarby blev det målrikt, men här tror jag på en annan matchbild. Sirius har täppt till bakåt i de senaste två matcherna och kommer säkerligen kunna stå upp ganska väl, men det mesta talar för att AIK kommer att ta det här på fysik och fasta situationer.

Mitt spel blir att AIK vinner samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.02 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.02
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 21 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: