Speltips AIK – Varberg 10/7: Press på lagen

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2021

AIK föll direkt i den allsvenska omstarten och måste nu vinna hemma mot Varbergs BoIS för att inte få in negativ energi i laget direkt.

AIK - Varbergs BoIS

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att förlora direkt borta mot BK Häcken i den allsvenska omstarten efter sommaruppehållet var inte enligt planen för AIK, men när man bara ser till den enskilda matchen är det egentligen inget större problem att förlora borta mot BK Häcken. Tabellen till trots är det ett svårslaget lag, speciellt när man spelar hemma på sin plastbaserade matta på Hisingen.

Men med det sagt var det inte vad AIK hade behövt för att på allvar kunna krångla sig fast i guldstriden, som just nu toppas av Djurgården med Malmö FF som den givna utmanaren. Om vi ser till hela inledningen på säsongen känns det orimligt att några andra lag ska ha det i sig att utmana på allvar.

Men AIK hade såklart den förhoppningen, även om jag personligen har svårt att se hur det ska kunna ske. Det är Djurgården och Malmö FF som känns bäst i den här serien. För att AIK ska vara aktuella behöver man hitta ett vinnarstim.

I omstarten mot BK Häcken fick AIK klara sig utan sina nyckelspelare Mikael Lustig och Sebastian Larsson, båda spelat samtliga matcher i EM 2021 för det svenska landslaget. Det återstår att se om spelarna kan vara med i den här matchen. Nu har man trots allt fått lite mer vila och bör kunna vara redo igen.

Albin Mörfelt har bland annat lämnat Varbergs BoIS under sommaren, men annars är det fortsatt ett lag som kanske inte är det mest namnkunniga i hela Allsvenskan, men som har det som sin USP att man är jobbiga att möta. Det fick Kalmar FF erfara i omstarten, när man bara fick 1-1 mot Joakim Perssons lag.

VILL DU HA EN OMSÄTTNINGSFRI BONUS? En generös bonus från No Account Bet – som ger dig 100 kronor bonus utan omsättningskrav. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – utan omsättningskrav!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Intensiv tillställning på Friends Arena

I egenskap av hemmalag borde AIK rimligen ta kommandot i den här matchen och försöka driva energin. Om man har sina bästa spelare på planen är man rakt igenom ett starkare lag än Varbergs BoIS – men man riskerar också att hamna i motståndarnas tempo.

Efter att ha öppnat säsongen urstarkt förra året hade Joakim Persson förhoppningen att se sitt lag göra samma sak i år, men än så länge ser det inte ut så ut. Åtta poäng på nio matcher är inte ett förskräckligt poängtempo, men det räcker inte heller i nuläget. Just nu är man på nedflyttningsplats.

Förra året, när Varbergs BoIS för första gången spelade allsvensk fotboll, vann AIK höstmötet med 1-0 på hemmaplan. 2-2 slutade matchen nere i Varberg.

Under 2,5 mål spelas till 1.83 gånger insatsen hos No Account Bet. Det känns inte som en match som kommer att sprudla. Snarare blir den kampbetonad och det talar sällan för många mål.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.83
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 17:30, lördag 10 juli 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: