Speltips AIK – Varberg 28/8: Ångestladdad måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 28 augusti 2023

På måndagskvällen väntar en ödesmatch mellan AIK och Varberg som riktigt dryper av ångest.

AIK - Varberg

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Nästjumbon AIK tar emot jumbon Varberg på Friends i en match som båda lagen måste vinna. Varberg fortsätter att närma sig superettan och behöver verkligen tre poäng mot en bottenkonkurrent här för att ha någon som helst chans, och AIK har verkligen inte råd att tappa poäng mot jumbon i ett läge där de nyligen har tappat en tabellplacering till ett framstormande Blåvitt.

Bortsett från det nästintill avsågade Varberg så är det fortsatt väldigt jämnt i bottenstriden, och september kan mycket väl bli en avgörande månad för AIK:s del. Två matcher mot bottenkonkurrenter och dubbla Stockholmsderbyt står på schemat, och de hade verkligen behövt tre poäng på måndag efter en period med sämre resultat.

Senast blev det 1-3-förlust borta mot Norrköping i en match där Peking var oerhört effektiva. AIK saknade inte chanser, men kunde inte utnyttja dem på samma sätt som motståndet, och deras ineffektivitet framför mål har varit ett återkommande tema under säsongen.

De har blandat högt och lågt när det kommer till prestationer under Henning Berg, men med de värvningar som har kommit in under sommaren hade det varit ett oerhört fiasko ifall de slutade på någon av de tre bottenplaceringarna, men det är många som underpresterar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg verkar ha gett upp

Gästerna blixtrade till ett par gånger under juli då de fick med sig segrar borta mot Blåvitt och Halmstad, och där visade de upp ett helt annat anfallsspel än vad vi har varit vana vid. Men de har inte lyckats återupprepa det regelbundet, och sedan deras chockerande 5-0-seger borta mot HBK har tre raka förluster rullat in.

Vad som är mest oroväckande är att de inte har lyckats göra ett enda mål under dessa tre förluster, samtidigt som de släppt in totalt åtta mål. Att de sålde Luke Le Roux till Volendam i Eredivisie signalerar också på något vis att de har gett upp på den här säsongen. Det såg mörkt ut redan innan, men att de ska lyckas vända detta utan vad som har varit deras kanske bästa spelare känns snudd på omöjligt.

De kommande tre omgångarna lär vara säsongsavgörande för Varberg, då det bara är toppmotstånd i fyra raka omgångar därefter. På måndag är det två lag som måste ta tre poäng, men frågan är hur stora risker de vågar ta. Båda lagen har en trubbig offensiv och lär inte vilja slarva bort en eventuell ledning. Inför matchen spelar vi därför på att “båda lagen gör mål – nej” för 1.80 gånger pengarna hos Coolbet, vilket har suttit i Varbergs fem senaste matcher.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 28 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play, Discovery+