Speltips Brommapojkarna – Hammarby 21/7: Spännande möte

Axel Sjödin Publicerat: 21 juli 2023

Den allsvenska omgången inleds på fredagskvällen på Grimsta med ett möte mellan Brommapojkarna och Hammarby.

Brommapojkarna - Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Brommapojkarna imponerade verkligen under våren, men har inte fått resultaten med sig sedan uppehållet. För Hammarbys del är läget precis tvärtom, och det känns som att de är på rätt väg igen med en stigande formkurva. Gästerna gäller som knappa favoriter inför fredagens möte efter två raka segrar i de senaste omgångarna.

Precis som det gjorde i de inledande matcherna så har spelet sett ganska bra ut från Brommapojkarnas sida, men resultaten har inte gått deras väg. De har nu fyra raka förluster i ligaspelet och har sjunkit ned till den nedre tabellhalvan när halva säsongen nu är avklarad. Med tanke på den konkurrens det är i bottenstriden i år är BP på intet sätt klara än, utan kan fortfarande mycket väl bli indragna i nedflyttningsstriden om inte resultaten börjar komma.

Man kan tycka att BP har förtjänat mer från deras prestationer de senaste veckorna, men de har inte varit tillräckligt effektiva framför mål. De har inte haft några problem med att skapa chanser, vilket de visade redan mot AIK, men har trots det tre raka förluster sedan återstarten. Mot Degerfors ledde de med 1-0 sent i matchen, men där var det den oerfarne Filip Sidklev i målet som får ta på sig den förlusten efter ett par rejäla tavlor. Mot Häcken senast lyckades de kvittera i den 89:e minuten, men tappade trots det till 2-4 efter två mål på tilläggstid.

Sidklev var inte felfri mot Häcken heller, och om han inte lyckas höja sig kan det fortsätta att kosta Brommapojkarna poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cifuentes börjar få ordning på offensiven

Hammarby stod för en svag vår då många unga och oprövade spelare förväntades gå in och ersätta de stjärnor som sålts inför säsongen. Det var som upplagt för misslyckande, men Bajen har börjat hämta sig och Martí Cifuentes verkar äntligen ha funnit svaret på frågan om vem som ska spela centralt i anfallet.

Den unge Jusef Erabi har nämligen börjat leverera och har nu stått för tre mål på deras fyra senaste matcher. Även om de inte presterade särskilt bra i den tuffa bortamatch mot Elfsborg i återstarten så har det följts upp av två raka segrar mot Sirius och Kalmar, vilket har gjort att de nu har klättrat upp på den övre tabellhalvan till slut. Startskottet för detta var den viktiga segern hemma mot just Brommapojkarna precis innan uppehållet, där Erabi var framme och avgjorde i den 94:e minuten.

Men det är inte bara offensivt som Bajen har lyft sig, Nahir Besara har höjt sig tillsammans med resten av laget och Hammarby börjar nu mer och mer likna det vi kunde förvänta oss av dem inför säsongen. Ett spel på den raka tvåan lockar något, men BP:s har trots allt sett bra ut spelmässigt och kan bevisligen hota offensivt. Istället siktar vi in oss på överspelet här för 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 21 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+