Speltips Brommapojkarna – IFK Göteborg 8/5: Värdemätare

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2023

Två lag med stigande formkurvor möter varandra på måndag då Brommapojkarna välkomnar IFK Göteborg till Grimsta.

Brommapojkarna - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att Brommapojkarna skulle vara det Stockholmslag som låg högst upp i tabellen efter sex omgångar hade nog ingen kunnat ana, särskilt inte med tanke på att de förlorade sina tre inledande matcher. Nu ställs de mot ett Blåvitt som fick en rejäl islossning i den senaste omgången.

Det är en väldigt intressant match med tanke på hur de senaste omgångarna har sett ut, och det kommer att vara en intressant värdemätare för båda lagen. Vi kan nog redan nu konstatera att Brommapojkarna har varit rejält underskattade inför säsongen och att de har kunnat fortsätta med det framgångsrecept som gjorde att de vann superettan förra säsongen.

De är erkänt tuffa att möta hemma på Grimsta med sin mycket speciella plan – men att de har tagit två raka bortasegrar mot förväntade bottenkonkurrenter är verkligen starkt. Det ska dock sägas att både Halmstad och Värnamo åkte på rätt tidiga röda kort i matcherna och att åtminstone Värnamo var det bättre laget innan utvisningen. Men tre poäng är tre poäng och Brommapojkarna står nu på respektabla nio efter sex omgångar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg går åt rätt håll igen

Göteborgarna har fått en riktigt kämpig start på säsongen med fyra raka förluster utan ett enda mål framåt. Men i de senaste två matcherna har det börjat se betydligt bättre ut. De fick med sig ett kryss hemma mot Peking i en match där de plötsligt såg betydligt vassare och mer strukturerade ut och i den senaste omgången gick proppen ur när de tog ut all frustration på Degerfors hemma på Gamla Ullevi.

Slutresultatet skrevs till hela 6-0 och Marcus Berg fick göra två viktiga mål. Det lär vara oerhört viktigt för dem att Berg får skjuta in sig lite, då de är väldigt beroende av att han kan leverera på topp. Defensivt har det också sett betydligt mer stabilt ut sedan Gustav Svensson klivit ned från det centrala mittfältet för att bilda ett partnerskap med Johan Bångsbo. Den unge Bångsbo växer märkbart av att ha en rutinerad mittbackskollega – en roll som nyförvärvet Sebastian Haussner inte har kunnat fylla.

Mycket lär sitta psykiskt för ett IFK Göteborg som trots allt är för bra för att vara nere i bottenstriden. Även om de knappast lär vara tal om någon toppstrid så tror jag att de kan repa sig ganska bra och ännu en seger på Grimsta hade verkligen varit bra för självförtroendet inför de kommande stormatcherna mot AIK, Hammarby och Häcken.

Grimsta är inte helt lätt att spela på, men Blåvitt är inte direkt något finlirande lag och kan nog stånga till sig en vinst på måndag. Det finns ett ganska fint värde i den raka tvåan för 2.42 hos Betinia i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner
Odds: 2.42
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 8 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+