Speltips Brommapojkarna – Mjällby 24/4: Tufft motstånd

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2023

Brommapojkarna stöter återigen på tufft motstånd i jakten på sin första poäng för säsongen då Mjällby gästar Grimsta.

Brommapojkarna - Mjällby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har som väntat blivit en väldigt tuff säsongsinledning för Brommapojkarna. Nykomlingarna har ställts mot Djurgården, Malmö och Elfsborg i deras tre första möten för säsongen och har gått tomhänta från samtliga matcher hittills. Mjällby må kanske inte hålla samma klass som de tidigare nämnda lagen, men har fått en fantastisk start på säsongen och är favoriter att plocka upp ytterligare tre poäng på Grimsta under måndagen.

Det ska sägas att Brommapojkarna har stått för fullt godkända insatser mot både Djurgården och Malmö i de två första mötena, vilket är lite hoppfullt inför resterande delen av säsongen. De var väldigt nära att sno med sig poäng hemma mot Malmö senast, men efter två sena mål av Isaac Kiese Thelin så kunde guldfavoriterna vända det underläge som de befann sig i under i stort sett hela matchen.

Mot Elfsborg i den senaste omgången så klappade de dock ihop totalt. Brommapojkarna åkte på en tung 0-5-förlust borta i Borås där klasskillnaden var väldigt tydlig. Att de presterade ganska bra i de två första öppningsmatcherna utan att få med sig något känns också ganska typiskt för en nykomling som saknar det lilla extra för att hålla sig kvar, men det är lite väl tidigt att döma ut dem med tanke på det motstånd de har behövt möta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mjällby har sett väldigt stabila ut

De gulsvarta hjältarna från Listerlandet flyger fram i nuläget då de inför omgången ligger på tredje plats i allsvenskan och redan har hunnit säkra spel i finalen i svenska cupen. Deras inledande match mot Varberg är den enda plumpen i protokollet hittills, då de såg ut att gå en stabil seger tillmötes, men slappnade av i andra halvlek och bjöd in Varberg i matchen med två snabba mål.

Sedan dess har defensiven varit nära inpå fläckfri mot Värnamo och Degerfors, vilket har gjort att sex stabila poäng har bärgats. De har lyckats behålla fler spelare i år än tidigare och har ersatt de tapp de har haft på ett väldigt bra sätt. Anders Torstensson är också tillbaka på tränarbänken och fortsätter att leda sitt Mjällby till framgångar, det är mycket som går deras väg för tillfället.

Mot tabelljumbon Brommapojkarna bör de rimligtvis också kunna säkra tre nya poäng, men BP var bevisligen inte helt lätta att slå på Grimsta för Malmös del senast. Jag nämner väldigt sällan planens skick, men Grimsta är någon form av ihoplappat hafsverk som bara BP själva känner utantill och innantill, där skördade de stora framgångar under fjolårets superettan. Mjällby förlitar sig dock inte på något snabbt passningsspel, snarare fasta situationer och en säker defensiv, vilket gör att vi trots allt tror på den raka tvåan här för 2.22 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mjällby
Odds: 2.22
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, söndag 24 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+