Speltips Brommapojkarna – Värnamo 5/8: Öppen matchbild

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Brommapojkarna och Värnamo spelar lördagens enda match från allsvenskan på Grimsta IP.

Brommapojkarna - Värnamo

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både Brommapojkarna och Värnamo ligger i riskzonen för att bli indragna i bottenstriden, och möten som dessa får därmed extra stor vikt. Det är snudd på en sexpoängare som väntar på Grimsta då ett formsvagt Brommapojkarna ska försöka vända den negativa trenden mot gästande Värnamo.

Efter en helt fantastisk vår för BP:s del så har de börjat närma sig bottenstriden bit för bit. De står fortsatt på 22 poäng, med fem poängs marginal ned till Degerfors på negativ kvalplats, men nästan samtliga bottenlag har nu börjat vakna till liv, samtidigt som Brommapojkarna har haft det svårt att plocka poäng efter återstarten.

Segern mot Hammarby för två omgångar sedan är de enda poängen som de har lyckats skrapa ihop på de fem omgångar som spelats på höstsäsongen, vilket är lite oroväckande. De har varit nära poäng flera gånger om, och har inte alltid nödvändigtvis spelat dåligt, men de har inte riktigt räckt till i slutändan.

De gäller i alla fall som favoriter hemma mot ett lurigt Värnamo, men skulle de förlora här så kommer de att halka ned ytterligare i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Värnamo tvekar inte att spela sitt egna spel

Värnamo fortsätter att tugga på och står nu på 19 poäng, tre poäng bakom BP och två ovanför de tre lag som kämpar kring strecket. De har mött tufft motstånd sedan återstarten, men har trots det lyckats skrapa ihop sju poäng på fem matcher, och fortsätter de att spela såhär lär de klara sig kvar i allsvenskan i år igen.

De har ett ganska slagkraftigt lag i förhållande till klubbens storlek, och vågar spela sitt spel oavsett motstånd. Som de visat mot Hammarby, och även Häcken för två omgångar sedan, så kan det också få med sig resultat när de spelar så. Malmö blev lite övermäktiga i den senaste omgången, men det är knappast en match man kan förvänta sig att få med sig poäng från heller.

När de nu ställs mot Brommapojkarna förväntar jag mig en ganska öppen matchbild där båda lagen kommer att slåss om bollinnehavet. Det blir inte sällan en del mål när Värnamo spelar, och jag tror att båda lagen kommer att lyckas få in en boll i nät på lördag. För 1.69 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därför på att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.69
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 5 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+