Speltips Degerfors – AIK 27/9: Mentalt svaga?

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2021

Degerfors faller som en sten i tabellen och nu väntar tufft motstånd då AIK gästar i den 21:a omgången av Allsvenskan. Matchen spelas måndagen den 27 september med avspark kl 19.00 Stora Valla.

Degerfors – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Allsvenskan levererar, som alltid, dramatik. Det är tätt i botten och det är tätt i toppen och nu står viktiga poäng på spel i de båda ändarna av tabellen när Degerfors tar emot AIK.

Degerfors kommer till det här mötet med fem raka förluster och man befinner sig nu plötsligt på en kvalplats. Det raset såg man inte riktigt komma för någon månad sedan.

I torsdags kämpade man väl men föll tungt i bortamötet mot Djurgården. Nikola Djurdjic gjorde två mål när man hämtade in 2-0 till 2-2, men Djurgården svarade sen ganska omgående och kunde till slut vinna med 3-2. Därtill utvisades Adam Carlén på tilläggstid och är således avstängd nu.

AIK har inte förlorat på tolv raka matcher och den fina trenden har tagit dem ändå upp i toppen av Allsvenskan. Spelmässigt har man inte sprudlat i varje match men lägstanivån är hög och försvarsspelet oerhört kompakt.

Mot Kalmar senast räckte det inte till tre poäng, men man får nog vara ganska glada att man fick med sig en. Matchen slutade 1-1 efter att Nabil Bahoui kvitterat på hörna i den 90:e minuten.

I hemmamatchen mot IFK Göteborg dessförinnan såg man betydligt vassare ut. Man var det klart bättre laget vann det mötet med 3-1. Senaste insatsen var ett steg tillbaka men nu är läget upplagt för ett dramatiskt derby mot Djurgården nästa helg och då vill man nog inte tappa mark i det här mötet mot Degerfors.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frågetecken för den mentala styrkan

Degerfors svaga form påminner en hel del om hur det såg ut förra säsongen när man skulle säkra det allsvenska avancemanget. Då fick man total frossa och det dröjde fram till den sista omgången innan man till slut kunde säkra uppflyttning.

Man gick då från att ha varit hur stabila som helst till att fullständigt tappa konceptet. Visserligen redde man ut det hela till slit men att ha den erfarenheten i bagaget är nog ingen fördel när det nu ser ut upprepa sig. Det vore inte orättvist att ifrågasätta den mentala styrkan hos detta Degerfors.

Nu får man återigen bekänna färg när guldjagande AIK kommer till Stora Valla. Degerfors stod emellertid upp väl mot Djurgården på Tele2 Arena i torsdags och även om man föll var det en insats som man kan ta med sig en hel del ifrån.

Men försvarsspelet är fortsatt det stora problemet. Med sina 38 insläppta mål är Degerfors sämst i Allsvenskan och nu möter man seriens starkaste försvar. AIK har bara släppt in 16 mål på 20 matcher och med det är man bäst i serien.

Det mesta talar med andra ord till AIK:s fördel här. Även om insatsen mot Kalmar senast inte var den bästa är man ett lag som befinner sig i rakt motsatt ände av den negativa spiral som Degerfors fastnat i.

Mitt spel blir att AIK ser till att vinna den här matchen till 1.80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK vinner
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 27 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: